Конфлікт інтересів: з ЛМР звільнилась начальниця управління економіки

Новина - Події - Конфлікт інтересів: з ЛМР звільнилась начальниця управління економіки

Новина - Події - Конфлікт інтересів: з ЛМР звільнилась начальниця управління економіки

Події
23 березня 2017 15:16

У четвер, 23 березня, депутати Львівської міської ради під час чергового засідання сесії призначили головою постійної депутатської комісії фінансів та планування бюджету Вікторію Довжик, яка є депутаткою та чиновницею за сумісництвом. Це рішення підтримали 44 депутати.

Раніше головою бюджетної комісії був депутат від фракції "Самопоміч" Назар Бачишин, який склав депутатські повноваження через те, що підприємство, на якому він працює, розширилося, тому "неможливо поєднувати депутатську і управлінську роботу". Замість нього депутатом став інший представник "Самопомочі" та керівник ЛКП "Львівавтодор" Олег Береза, однак він вирішив увійти до депутатської комісії комунальної власності, з якої натомість Вікторія Довжик пішла до бюджетної комісії.

Зазначимо, що Вікторія Довжик також є депутаткою Львівської міської ради від "Самопомочі" та за сумісництвом начальницею управління економіки. Відтак, їй довелось обирати між головуванням у комісії та керівною посадою у мерії.

"Є одна умова, пані Вікторіє. Ви не зможете тоді працювати на тій посаді, на якій ви працюєте. Ви будете змушені піти, щоб не було конфлікту інтересів", – сказав під час засідання сесії міський голова Львова Андрій Садовий.

Вікторія Довжик ZAXID.NET підтвердила, що залишить посаду начальниці управління економіки ЛМР та пообіцяла дещо пізніше повідомити, де працюватиме.

На думку представника громадського руху "ЧЕСНО" Ігоря Фещенка, це – правильне рішення і в таких ситуаціях людей треба ставити перед вибором.

"Я думаю, що так і повинно бути. Адже не може чиновниця входити в склад комісії, яка по своїй суті контролює чиновників, – сказав Ігор Фещенко. – Хоча, якщо говорити ширше, то негативним є саме явище, коли чиновники паралельно стають депутатами, – а в нашій міськраді є декілька таких випадків, – адже депутати покликані контролювати чиновників, то ж так виходить, що вони контролюють самі себе".

Дивись ще: 

Приватна власність: львівська міськрада дозволила приватизувати клуб в Парку культури

Ремонт Личаківської: на Некрасова заборонять паркуватися

Крига зрушила: зі Львова почали вивозити сміття

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах