Докерувався: прокуратура звинуватила в корупції директора "Львівавтодору"

фото з сайту Zaxid.net

фото з сайту Zaxid.net

Події
24 березня 2017 12:51

Прокуратура Львівської області склала на директора ЛКП "Львівавтодор" Олега Березу та його заступника адмінпротоколи про корупцію через автомобіль, який голова "Львівавтодору" здає в оренду власному підприємству. Сам же Олег Береза вважає свої дії законними і оскаржуватиме протоколи прокуратури в суді.

Як повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області 24 березня, на Олега Березу та його заступника склали протоколи за ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП (порушення щодо запобігання конфлікту інтересів).

Йдеться про те, що 5 січня 2017 року ЛКП "Львівавтодор" уклало договір оренди автомобіля Кia Mohave зі своїм директором Олегом Березою, якому це авто й належить. За цим договором Береза отримуватиме 6 тис. грн на місяць за використання "Львівавтодором" його автомобіля. При цьому Олег Береза раніше заявляв, що плата за оренду автомобіля такого класу могла би бути вищою.

Такі дії директора комунального підприємства у прокуратурі вважають порушенням антикорупційного законодавства.

За інформацією прокуратури, справу передали до Личаківського райсуду Львова.

Сам же Олег Береза розповів ZAXID.NET, що вважає свої дії законними і оскаржуватиме протокол у суді.

"Я вважаю, що дії прокуратури пов’язані з тим, що я став депутатом Львівської міськради від "Самопомочі", оскільки договір про оренду був укладений ще в січні, а протокол мені вручили лише 14 березня, тобто після того, як я став депутатом", – сказав він.

Нагадаємо, що Олег Береза став депутатом  ЛМР від "Самопомочі" 9 лютого. Він замінив у складі міськради свого однопартійця Назара Бичишина, який склав депутатські повноваження.

За словами Берези, у протоколі вказана сума штрафу – 3,4 тис. грн. Однак Береза штраф платити не планує і оскаржить протокол у суді.

"Для мене важливий не штраф, для мене принципово те, що я вчинив правильно і за законом. Шість років я використовував власний автомобіль для службових цілей і не брав за це жодної копійки. Перш, ніж здати автомобіль в оренду, я консультувався зі спеціалістами із запобігання корупції, і в них не було жодних зауважень", – наголосив директор "Львівавтодору".

Крім того, у прокуратурі Львівської області повідомили про те, що виявили факт розтрати коштів на ЛКП "Львівавтодор", проте деталей не уточнили.

Дивись ще:

Скандал: голову Яворівської РДА піймали на хабарі

Відкрили кримінальне провадження: у Львові вагітна жінка випала з маршрутки

Порівняй: ТОП-10 найбільш високооплачуваних професій на Львівщині

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах