Батькам на замітку: у Львові за дитину в приватному садку доплатитть місто

фото з сайту Львівська міська рада

фото з сайту Львівська міська рада

Події
29 березня 2017 17:26

За дітей, які відвідують приватні дошкільні установи у Львові, доплачуватимуть з бюджету міста. Це питання збираються розглянути вже на найближчій сесії Львівської міської ради, повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. Мова йде про часткову компенсацію за харчування малюків ? так, як це є у комунальних садках.

"Нова ініціатива буде впроваджена на наступній сесії міської ради. 30% коштів, які йдуть фактично за дитиною, ми будемо дофінансовувати також для приватних садочків. Це дасть можливість більше розвинути цей напрямок. Тому що мета дуже проста, яка стоїть сьогодні перед містом, – забезпечити на 100% усіх бажаючих місцями у дошкільних закладах міста", ? пояснив Андрій Садовий.

Тим часом, цього року у Львові планують відкрити 22 додаткових групи у садках міста. Чотири уже запрацювали в дошкільному закладі № 116 на вулиці Джерельній. Приміщення були в оренді, але зараз там облаштувати кімнати для малят. Завдяки цьому 110 діток, які були зареєстровані в електронній черзі, вже з березня пішли у садок.

"У зв’язку зі зменшенням кількості дітей з 2004 року частину нашого приміщення орендував відділ освіти. У 2016 році групи були вивільнені і ми розпочали там ремонт. Відкрили чотири додаткових групи. І зараз у наш садок взагалі немає черги – всіх, хто був зареєстрований електронно, ми змогли забезпечити місцем у садку", ? розповіла завідувачка садочку №116 Світлана Кук.

Джерело: zaxid.net

Дивись ще:

Наркомани, школярі і жодного поляка: встановлено організаторів провокації на Львівщині

Дізнайся коли:на Львівщині впровадять експеримент із монетизації пільг

Будь обережною: у Львові грабіжники з балончиками нападають на жінок

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах