Де саме: в цьому році у Львові з’являться 40 км нових велодоріжок

фото з сайту Львівські новини

фото з сайту Львівські новини

Події
31 березня 2017 10:13

Сьогодні у Львові приблизно 80-90 км велодоріжок, а реалізація планів 2017 року дозволить довести загальний кілометраж до 120 км. Про це на зустрічі заявив радник міського голови з питань велоінфраструктури Олег Шмід, передає  Львівський портал.

За словами Олега Шміда, головним проектом на 2017 рік є будівництво трансміської магістралі з півдня на північ міста (вул. Княгині Ольги і проспект Чорновола). Також цьогоріч будуть завершені роботи з будівництва та облаштування велодоріжки, яка сполучатиме Брюховичі з центром міста. Окрім того буде виконано значну частину робіт в рамках проекту будівництва велодоріжки на вулиці Городоцькій (від вул. Ряшівської до вул. Чернівецької) й завершать будівництво на частині вулиці Богданівської (від вул. Пластової до вул. Золочівської).

"З великих проектів заплановано розпочати будівництво велодоріжок на вулиці Княгині Ольги і продовжити прокладати велодоріжку на проспекті Чорновола – від вул. Липинського до вул. Варшавської. Окрім того, велодоріжки з’являться на вул. Богдана Хмельницького, а на вул. Сихівській продовжаться роботи з будівництва запроектованого на двосторонній трафік велодоріжки. У пріоритеті вул. Сахарова і вул. К. Левицького, для яких буде розроблено проект для будівництва вело доріжок", – зазначив О. Шмід.

Завдяки змінам у проектах реконструкції вул. Героїв УПА і вул. Антоновича, вони теж поповнять веломережу міста. Також передбачається будівництво транзитної велодоріжки в мікрорайоні Майорівка, яка проляже по краю парку Погулянки до Личаківського парку. Продовжиться прокладання вулиць заспокоєного руху, які є велопішохідними  вулицями з можливістю заїзду автомобілів. Першими такими вулицями стали Цетнерівка, Корейська і Зубрицького. Цього року до них приєднаються вул. Котлярська, Голубця, Сельських і Бой-Желенського, Озерна, вул. Ботанічна і вул. Слюсарська.

"У 2017 році заплановано декілька проектів, які ляжуть в основу будівництва велодоріжок на наступні роки. Зокрема, поповнять міську веломережу вулиці Степана Бандери й Федьковича, нова вулиця з мікрорайону Левандівка в мікрорайон Рясне. В рамках проекту громадського бюджету буде нанесено дорожню розмітку на всі велодоріжки. Також продовжить свою роботу муніципальний велопрокат, збільшивши кількість велотерміналів з 7 до 22", – розповів він.

Відзначимо, що у рамках реалізації "Програми першої стадії розвитку велосипедної мережі та супровідної інфраструктури у Львові у 2011 – 2019 роках", мали б збудувати 268 км велодоріжок.

Дивись ще:

Львів'янину на замітку:"Ощадбанк" почав брати комісію при оплаті комуналки 

Без парасольки не виходь: якою буде погода у Львові в квітні 

Добра новина: з наступного тижня у Стрийському парку полагодять лавочки

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах