Готуй гаманець: на скільки у Львові подорожчали послуги Нової пошти та Укрпошти

Новина - Події - Готуй гаманець: на скільки у Львові подорожчали послуги Нової пошти та Укрпошти

Новина - Події - Готуй гаманець: на скільки у Львові подорожчали послуги Нової пошти та Укрпошти

Події
03 квiтня 2017 11:59

В Україні, зокрема  у Львові , суттєво дорожчали послуги Нової пошти та Укрпошти.  


Нова пошта


"В середньому на 3-5 грн змінюються тарифи на доставку у відділення посилок вагою від 5 до 15 кг, посилок та документів мінімальної вагової категорії до 0,1 кг, а також документів і посилок по типу Адреса-Адреса", - йдеться в повідомленні компанії.

Нова пошта також переглянула вартість доставки вантажів (понад 30 кг), у тому числі палетованих, у відділення та за адресою. Ця зміна торкнеться доставки в усі тарифні зони.

Крім того, вартість зворотної доставки документів по Україні з одного відділення в інше зміниться на 3 грн, адресної - на 5 грн. Оновлені прайс-листи вже опубліковані на сайті компанії. 

"Зміни спричинені зростанням видатків на забезпечення логістичних процесів, зокрема,в компанії фіксують збільшення витрат на пальне на 15% у порівнянні з жовтнем 2016 року. Крім того, на тлі поетапного підняття цін на комунальні послуги в Новій пошті на 10% зріс фонд утримання приміщень", - пояснили поштовики.


Укрпошта


Тим часом послуги державної поштової служби зросли в середньому на 40 - 50%.

Зокрема збільшився тариф на пересилання письмової кореспонденції в межах України.

Ціна на пересилання простих поштових карток, листів, бандеролей та пересилання рекомендованих відправлень на 59,6%, а пересилання посилок по Україні на 22%.

Нові тарифи вже вступили в силу в поштових відділеннях Львова. Як розповіли кореспонденту VG Львів в одному з відділень міста, ціна на відправлення зросла в середньому на 40% з 24 березня.

"Зараз звичайний лист по Україні коштує відправити десь до 4 гривень. Віправити невелику посилку можна за ціною від 12 гривень. Докладний приайс на пересилання Укрпоштою можна подивитись на сайті компанії", - розповіли нам у львівському відділенні по вулиці Івана Франка.  

Додамо, що це не останнє подорожчання послуг Укрпошти. За даними прес-служби Національної спілки журналістів України, "Укрпошта" буде вводити нові тарифи поетапно - зараз вони зросли всього наполовину від того росту, який хотіли ввести поштовики. А з 1 січня 2018 року - зростуть на повний обсяг підвищення. 

Дивись ще: 

Евакуйовано 20 людей: у Львові палала багатоповерхівка

На "шиї" у жінок: дружини Садового та Синютки заробляють у чотири рази більше ніж вони

Майже вдвічі: у Львові підвищили тарифи на утримання будинків

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах