З відчаю: невідомі засипали сміттям перехрестя у Львові і підпалили його

фото: "Варта1"

фото: "Варта1"

Події
03 квiтня 2017 13:01

В ніч на 3 квітня невідомі поперекидали сміттєві баки на кількох вулицях у центрі Львова, заблокувавши автомобільний рух. Поліція також зафіксувала спроби підпалу сміття.

Фото перевернутих сміттєвих баків на перехресті вулиць Леонтовича і Кучера, а також на вул. Шолом-Алейхема опублікував у Facebook депутат Львівської міськради від партії УКРОП Ігор Зінкевич.

З відчаю: невідомі засипали сміттям перехрестя у Львові і підпалили його фото

"Люди на вул. Леонтовича і Кучера перехрестя зносять сміття на дорогу. Таким чином вони вирішили перевернути увагу мерії до не вивезеного сміття у місті", – прокоментував ці фото Ігор Зінкевич (збережена авторська орфографія).

На фото, опублікованих Зінкевичем, на тлі перевернутого сміття помітні близько десятка молодиків.

З відчаю: невідомі засипали сміттям перехрестя у Львові і підпалили його фото 1

За даними патрульної поліції, мова не йде про місцевих мешканців. За словами речника патрульної поліції Катерини Рибій, мешканці прилеглих будинків стверджують, що їм нічого невідомо про таку своєрідну акцію "привернення уваги". Поліція також зафіксувала загоряння сміття на вул. Кучера.

"Близько 22:20 отримали виклик від оператора 102 про те, що по вул. Леонтовича-Кучера невідомі особи порозкидали сміття. Прибувши на місце виявили велику кількість сміття на проїжджає частині, поспілкувались із мешканцями прилеглих будинків ті повідомили що їм нічого не відомо", – розповіла ZAXID.NET Катерина Рибій. – Близько 05:10 на вул. Кучера було виявлено загоряння сміття та негайно повідомлено лінію 101. На місце прибула бригада ДСНС, яка локалізувала пожежу. Було обстежено прилеглу територію з метою виявлення осіб причетних до пожежі та очевидців, проте дії не дали результату".

Нагадаємо, що після закриття Грибовицького сміттєзвалища Львів потерпає від накопичення сміття. Представники львівської мерії називають цю ситуацію "сміттєвою блокадою", оскільки інші полігони ТПВ відмовляються приймати сміття зі Львова навіть за гроші. При цьому уже двічі (у січні та в кінці березня) після втручання голови ЛОДА Олега Синютки полігони на Львівщині приймали надлишки львівського сміття, однак довгострокових договори на прийом сміття підписувати не хочуть.

В п’ятницю, 31 березня, прес-служба ЛОДА повідомила, що сміття вивезене з усіх переповнених майданчиків у Львові. Натомість за даними мерії Львова, станом на ранок понеділка, 3 квітня, у місті переповнені 539 майданчиків, це майже половина від загальної кількості сміттєвих майданчиків у місті.

Дивись ще:

Готуй гаманець: на скільки у Львові подорожчали послуги Нової пошти та Укрпошти 

Прихопи светрик: якою буде погода у Львові на цьому тижні 

Серцевий напад: помер екс-вокаліст гурту "Перкалаба" 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах