Рік після зникнення: що відомо про долю Тараса Познякова

Новина - Події - Рік після зникнення: що відомо про долю Тараса Познякова

Новина - Події - Рік після зникнення: що відомо про долю Тараса Познякова

Події
06 квiтня 2017 15:40

Рівно рік тому, 4 квітня 2016 року, зник львів'янин Тарас Позняков. Того дня хлопець поїхав на власній машині до Києва, взявши з собою двох попутників, яких знайшов через популярний інтернет-сервіс BlaBlaCar.

Востаннє того дня автомобіль Тараса марки Audi A6 зафіксували камери спостереження у селі Бобриця під Києвом. І лише 12 квітня правоохоронці знайшли авто львів'янина в одному з гаражних кооперативів у Києво-Святошинському районі.

Наразі поліція встановила особи двох попутників та затримала одного з них, зараз триває судовий розгляд щодо його причетності до зникнення львів'янина. Тим не менше у справі більше запитань, ніж відповідей, а доля Тараса Познякова залишається невідомою. Тож ми підсумуємо усе, що відомо про зникнення водія BlaBlaCar.


Трохи про Тараса


Тарас Позняков народився у 1991 році у Львові. Навчався у Львівській СЗШ №93. У 2014 році отримав ступінь магістра юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка. Працював помічником судді Шевченківського районного суду Львова, проте планував змінити роботу.

Рік після зникнення: що відомо про долю Тараса Познякова фото

"Тарас – консультант в Шевченківському суді. Хотів змінити місце праці на зовсім іншу сферу, не пов'язану із судами, їхав на зустріч у Київ якраз з цього питання", – розповіла ZAXID.NET мати Тараса Ольга Король-Познякова.


Що сталось?


Того дня Тарас поїхав до Києва на своєму авто марки Audi A6 з державним номером ВС4446СІ та, скориставшись сервісом BlaBlaCar, взяв з собою двох попутників.

Зареєстрованих попутників звали Олег Мазарчук та Володимир Дем’ян. Проте, як виявилось згодом, з Тарасом поїхали інші люди.

Об 11:20 авто Тараса Познякова було зафіксоване на автозаправці "БРСМ-Нафта" у с. Бузова Києво-Святошинського району. Там разом із Тарасом був ще один чоловік.

Рік після зникнення: що відомо про долю Тараса Познякова фото 1

Тарас Позняков разом із попутником на "БРСМ-Нафта" у селі Бузова Києво-Святошинського району

Рік після зникнення: що відомо про долю Тараса Познякова фото 2

Попутник Тараса Познякова

Близько 12:00 авто Тараса було зафіксоване камерами спостереження у селі Бобриця за 35 км від Києва. Після цього зв’язок з хлопцем обірвався і вже ввечері. На відео, яке вперше опублікували журналісти "Нового каналу", видно, що автомобіль проїхав через центр села у напрямку лісосмуги і через 10 хв повернувся.

Рік після зникнення: що відомо про долю Тараса Познякова фото 3

Бобриця Києво-Святошинського району – останнє місце, в якому того дня було зафіксоване авто Тараса Познякова

Більше того дня машину Тараса ніде не фіксували і на зустріч у Києві хлопець не з'явився.


Зникнення і розшук


На момент перебування автомобіля в Бобриці зв’язок із Тарасом Позняковим обірвався. Того ж дня Ольга Король-Познякова звернулась до поліції з приводу зникнення сина. Вже через кілька днів хлопця оголосили в розшук.

Приблизно через тиждень після зникнення авто львів’янина знайшли в одному з гаражних кооперативів у Києво-Святошинському районі.

Рік після зникнення: що відомо про долю Тараса Познякова фото 4

Автомобіль Тараса Познякова знайшли в гаражному кооперативі поблизу Києва

В українському представництві BlaBlaCar заявили про співпрацю зі слідством та надання всієї інформації, яка може бути корисна для розшуку справжніх попутників львів'янина.


Поліція встановила підозрюваних


Пізніше слідчі встановили, що з Тарасом Позняковим до Києва їхали двоє людей:

Дмитро Голуб, 18 листопада 1979 року народження, уродженець Російської Федерації, житель Чернівців, перебуває у розшуку за пограбування. Відомо, що він впродовж 12 років переховувався під документами на ім'я Віктора Пилипчука.

Рік після зникнення: що відомо про долю Тараса Познякова фото 5

Луан Кінгісепп, 23 березня 1991 року народження, уродженець та громадянин РФ, житель Макіївки Донецької області.

Рік після зникнення: що відомо про долю Тараса Познякова фото 6

Вочевидь, саме Кінгісеппа зафіксували камери спостереження на АЗК "БРСМ-Нафта" у селі Бузова Києво-Святошинського. За інформацією видання "Страна.ua", після зникнення Тараса Познякова Луан Кінгісепп поїхав в Авдіївку Донецької області.

За однією з версій слідства, Голуб і Кінгісепп навмисно приїхали з Києва у Львів, аби дорогою заволодіти автомобілем, який побачили в оголошенні на BlaBlaCar. Для цього вони взяли з собою автоматичний пістолет ТТ.

Вони були бійцями спецпідрозділу "Сонечко" "Правого сектору". Позивний Голуба – "Тоф", а Кінгісеппа – "Лука".

Пізніше Голуба та Кінгісеппа оголосили в міжнародний розшук.

Рік після зникнення: що відомо про долю Тараса Познякова фото 7

Інформація про ймовірних вбивць Тараса Познякова на сайті Інтерполу

На сайті Інтерполу вказали, що 36-річного Дмитра Голуба шукають за підозрою в "умисному вбивстві з корисливих мотивів, вчиненому групою осіб за попередньою змовою та незаконному привласненні автомобіля", а до списку підозр 25-річного Луана Кінгісеппа крім умисного вбивства, вчиненого групою осіб, та привласнення автомобіля додали "незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами".


Дмитро Голуб – затриманий та на лаві підсудних


У серпні минулого року співробітники карного розшуку Національної поліції Києва у Хмельницькій області затримали 36-річного Дмитра Голуба за підозрою у вбивстві Тараса Познякова. Затриманий зізнався у викраденні авто, але усі звинувачення у вбивстві відкидає.

Рік після зникнення: що відомо про долю Тараса Познякова фото 8

Затриманий Дмитро Голуб "Тоф"

Дмитро Голуб відзначився своїм зухвалим поводженням під арештом. На засіданні суду 30 вересня минулого року він сперечався з суддею, а потім жбурнув у нього лавкою. Суддя не постраждав, але Голуб розбив телевізор у залі суду. Через це поліція відкрила проти нього ще одне кримінальне провадження та кваліфікувала його як "Хуліганство, пов’язане з вчиненням опору представникові влади".

А вже на наступному судовому засіданні у березні цього року, за інформацією журналістів "Надзвичайних новин" Дмитро Голуб "влаштував цинічний допит батьків зниклого Тараса Познякова". Зокрема Голуб запитав батька Тараса Олександра Познякова: "Чи впевпені ви, що ваш син Тарас помер? Чи не чекаєте ви з дружиною на його повернення? Якщо він (батько Познякова) впевнений, що син мертвий, чому відправляються молебні за його повернення".

З приводу поведінки підозрюваного Ольга Король Познякова написала у Facebook: "Що не зробиш, щоб уникнути відповідальності за злочин. Дмитро Голуб прийшов до суду дуже підготовленим. Мав при собі з десяток аркушів з питаннями до нас з татом. Не думаю, що це допомогло йому".


Що відомо на цей момент?


Отже, до сьогодні не відомо, чи живий Тарас Позняков чи мертвий, адже його тіла досі не знайшли. Підозрювані у причетності до його зникнення встановлені, проте один з них досі залишається в розшуку, а інший так і не визнає своєї вини.

У Головному управлінні Національної поліції України наразі не відповіли на запит ZAXID.NET щодо ходу розслідування.

"Я не знаю чи зможу Вам щось повідомити більше, ніж є в соцмережах. У нас в квітні декілька судових засідань і тоді може щось проясниться, бо Голуба ще не допитували в суді, – відповіла мати Тараса Ольга Король-Познякова. – При наявності хоч якоїсь інформації про Тараса повідомлю вам".

Дивись ще: 

Доступні ліки: скільки коштують "соціальні" препарати, що видаватимуть в аптеках Львова

Львів вибухнув цвітом: квітне магнолія, алича і форзиція

Більше дерев та фонтан: у Львові озеленяють площу Ринок

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах