За бюджетний кошт: Львів дотуватиме приватні садки та школи

Новина - Події - За бюджетний кошт: Львів дотуватиме приватні садки та школи

Новина - Події - За бюджетний кошт: Львів дотуватиме приватні садки та школи

Події
07 квiтня 2017 12:01

Вчора, 6-го квітня, на пленарному засіданні Львівської міської ради затвердили Програму надання фінансової підтримки дошкільним та загальноосвітнім навчальним закладам міста Львова приватної форми власності на 2017 рік.

"Важливе рішення ми прийняли про підтримку закладів освіти. Мова іде про заклади приватної форми власності. Кожна дитина, яка навчається в школі, в середньому має 10 тис. грн на своє утримання від держави та від міста. Якщо говорити про дошкільні навчальні заклади – це орієнтовно 17 тис. грн.  30% цієї суми тепер ми можемо давати тим дітям, які навчаються в приватних школах, в приватних садочках", – зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Завданням Програми є забезпечення прав дітей дошкільного та шкільного віку на здобуття освіти у закладах міста Львова приватної форми власності відповідно до вимог статті 53 Конституції України в частині забезпечення права на освіту, розвитку мережі навчальних закладів, покращення стану їх матеріально – технічної бази, створення додаткових місць у дошкільних навчальних закладах, інформують у прес-службі Львівської міської ради. 

Як розповіла Tvoemisto.tv головний спеціаліст із питань дошкільної освіти ЛМР Наталія Клочко, при наданні коштів для приватних навчальних закладів діятиме розрахункова формула.

Програма фінансової підтримки дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів передбачає розмір фінансової підтримки, який визначається в залежності від обсягу видатків спрямованих на забезпечення виконання Базового навчального плану загальноосвітніх навчальних закладів та Базового компонента дошкільної освіти, що розраховується відповідно до:

1. сумарної кількості навчальних годин інваріантної і варіативної складових, що фінансуються з бюджету відповідно до Типових навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням українською мовою;

2. кількість навчальних годин педагогічного навантаження на тиждень вчителя (вихователя) на повну ставку;

3. кількості учнів (вихованців), які згідно зі статистичними даними навчаються у навчальному закладі приватної форми власності м. Львова;

4. нормативів наповнюваності класів (груп) навчальних закладів.

Розмір фінансової підтримки для навчального закладу залежатиме від кількості учнів-вихованців, які у ньому навчаються.

Дивись ще:

Львів'янину на замітку: як працюватиме на практиці безвізовий режим з Євросоюзом 

Реєстрація на колесах: на Львівщині розпочав роботу мобільний сервісний центр МВС 

Рік після зникнення: що відомо про долю Тараса Познякова 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах