До Великодня: в соборі Святого Юра вперше відбудуться нічні богослужіння

фото з сайту Туроператор 777 тур

фото з сайту Туроператор 777 тур

Події
13 квiтня 2017 14:51

Львів’ян та гостей міста запрошують до Архикатедрального Собору св. Юра (площа Святого Юра, 5) на торжественні Великодні богослужіння. Вперше за довгий період часу вони відбудуться у нічну пору, повідомив капелан Львівської міської ради Павло Дроздяк.


Розклад богослужінь:


15 квітня, Велика Субота

10.00 – Вечірня з Літургією св. Василія Великого

14.00 – Посвята пасок. (через кожні 30 хвилин)

16 квітня, Воскресіння Христове

22.00 (субота, 15 квітня) – Надгробне. Воскресна Утреня. Архиєрейська Божественна Літургія

08.00 – Архиєрейська Божественна Літургія (пряма трансляція)

11.00 – Божественна Літургія

16.00 – Воскресна Вечірня.

"Дуже приємно, що цьогоріч в Соборі св. Юра ми відновлюємо добру традицію нічних Пасхальних богослужінь. Вже цієї суботи, о 22.00 год., розпочнемо торжественну Пасхальну Утреню, після якої одразу відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія. Її очолить Преосвященний Владика Володимир (Груца), єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ. Орієнтовно все триватиме до 01:00-01:30 год. для того, щоб люди потім могли повернутись назад додому. Надзвичайно символічно розпочинати такі моління вночі, адже навіть в наших піснеспівах ми говоримо про світанок нового дня. Саме тому в нічну пору будемо торжественно славити Воскресіння Христове", – зазначає о. Павло Дроздяк, капелан Львівської міської ради, священик Архикатедрального Собору св. Юра УГКЦ.

Всіх тих, хто має можливість: і львів’ян, і гостей нашого міста, запрошують взяти участь у святковому Богослужінні. Велику Пасхальну Утреню буде супроводжувати своїм співом Митрополичий хор Собору св. Юра під керівництвом Надії Поворозник.

"Очікуємо досить глибокого і чуттєвого пережиття Пасхи Христової. Ми вирішили відновити традицію вечірніх святкових богослужінь, тому що Церква розвивається, і також розвивається й літургійне благочестя Собору. Власне в цей спосіб ми хочемо запропонувати вірним таку форму входження в Свято Пасхи", – наголошує о. Павло Дроздяк.

Дивись ще:

Будь в курсі: на свята у Львові збільшать кількість транспорту, що курсує до кладовищ

Готуйся до свята: розклад освячення пасхальних кошиків у храмах Львова

Львів'яни святкують Чистий Четвер: прикмети і традиції

 

 

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах