Фестиваль писанок, обливаний понеділок, гаївки: повна програма святкувань...

 фото з сайту  facebook.com/lvivukr/?fref=ts

фото з сайту facebook.com/lvivukr/?fref=ts

Події
14 квiтня 2017 10:58

На Великодні свята на жителів та гостей Львова чекатимуть безліч цікавих тематичних заходів у найрізноманітніших локаціях містах, передає  Львівський портал.

Кожного року традиційно до Великодня у Львові огранізовують багато цікавих тематичних заходів, безліч атракцій, майстер-класів та фестивалів.

За словами в.о. начальника управління культури Михайла Мороза, цього року мешканцям та гостям міста пропонують цікаві заходи в центрі та районах міста.

"Святування у Львові Різдва та Великодня – це бренд для нашого міста. Адже тисячі українців та європейців знають, щоб відчути цю унікальну та неповторну атмосферу святкування варто їхати до нашого міста. Специфіка відзначення таких релігійних свят віздрізняється від інших заходів, бо тут організатори меншою мірою шукають новинки, але зберігають традиції, які є в нашого народу. Власне кажучи, програма заходів з року в рік містить традиційні заходи. Для нас є дуже важливими є те , щоб ця атмосфера свята була як для відвідувачів так і для самих львів’ян" – зазаначив він.

Цими вихідними вже традиційно на проспекті Свободи запрацював "Великодній ярмарок". На ярмарку постійно працюватиме торгова галерея із різноманітними подарунками та сувенірами, а також гастрономіний сектор із стравами галицької кухні в оновленому форматі. Новинкою  ярмарку є те, що було створено фотосектор – напис "Великодній ярмарок", який є інтерективний, адже букви елементу є рухомими, а зроблений він з будівельного сміття.

Також гостей та мешканців міста Львова чекає безліч цікавинок у Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького.

"У Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького запрошує на вже традиційні фестини "Великдень у гаю". Відвідувачі одразу коли потраплять на територію музею будуть долучені до такої давньої гаївки – кривий танець. Дійство відбуватиметься на вісьмох локаціях, на яких водитимуть гаївки та веснянки, на гостей чекатимуть забави та веселі розваги", – розповіла науковий співробітник Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького Соломія Довгань.

Головна подія Фестин "Великдень у гаю" – Великодня акція, що об’днає понад 1000 осіб в "Алею благословення". Впродовж святкування відбудуться виступи фольклорних колективів, привітання від християнських спільнот та естрадних виконавців. Для найменших учасників свята та дитячій галявині відбуватимуться традиційні Великодні забави та гаївочки. А галявина середьовічних лицарів запросить дітей на майстер-класи лицарських боїв.

Також Михайло Мороз додав, що після Великодня гостей та мешканців міста чекає обливаний понеділок, який у місті відбувається вже традиційно.

Окрім цього у багатьох локаціях будуть проводитися майстер-класи з різних тематичних мистецтв, організовані виставки.

Програма заходів

Фестиваль писанок, обливаний понеділок, гаївки: повна програма святкувань... фото

Фестиваль писанок, обливаний понеділок, гаївки: повна програма святкувань... фото 1

Фестиваль писанок, обливаний понеділок, гаївки: повна програма святкувань... фото 2

Дивись ще:

Страсна п'ятниця: розклад богослужінь та винесення плащаниці в львівських храмах 

Львів'яни відзначають Страсну п'ятницю: що можна і не можна робити

До Великодня: в соборі Святого Юра вперше відбудуться нічні богослужіння

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах