Гаївки і купи сміття: як минув у Львові "Великдень в гаю"

фото: Ігор Зінкевич

фото: Ігор Зінкевич

Події
18 квiтня 2017 14:31

На вихідних, 16-17 квітня, у Музеї народної архітектури та побуту "Шевченківський гай" відбулося свято "Великдень в гаю". Захід відвідало – 13 тис. 218 гостей. Відтак було зібрано 358 тис. грн. Кошти підуть на господарську діяльність музею, інформують у прес-службі міськради Львова.

Нагадаємо, на Фестинах діяли ряд святкових галявин, на яких водили гаївки, веснянки, відбувались забави та розваги. Головна подія свята – Великодній флеш-моб, у якому об’єдналося понад 1000 осіб в "Алею благословення".

Впродовж святкування також відбулися виступи фольклорних колективів, привітання від християнських спільнот, естрадних виконавців.

Головними гостями Фестин був ансамбль із Австрії "Народна танцювальна група Штайн" (нім. "Volkstanzgruppe Stein") з нижньо-австрійського міста Кремс.

Для найменших учасників свята на дитячій галявині були проведені давні традиційні Великодні забави, гаївочки. А на галявині середньовічних лицарів діти мали змогу взяти участь у майстер-класах лицарських боїв.

Водночас депутат міської ради Львова Ігор Зінкевич на сторінці організації "Варта-1" повідомив  про страшенне засмічення "Шевченківського гаю" після свят.

"Це фото з Шевченківського гаю, де усі львів’яни гуляють, також і гості нашого міста. Я розумію, звичайно, є деякі проблеми з сміттям, але це вже занадто!!!
Мені просто бракує слів, на жаль жодної реакції від керівництва Шевченківського гаю наразі не видно по прибиранню території. А чому такий стан ?
Винен кожен хто не поважає себе, соромно за таких людей , винна ж в такому не влада міста чи путін , а ми особисто", -йдеться у повідомленні.

Дивись ще:

Водяні ворота та Дарт Вейдер з водометом: як у Львові святкували обливаний понеділок

Віртуальна мандрівка: в мережі з’явився 3Д-тур дерев'яними церквами Карпат

Діставай зимові речі: яка погода буде у Львові найближчими днями

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах