Скандал: після сварки з тренерами збірної львівського біатлоніста відправили до психіатра

Новина - Події - Скандал: після сварки з тренерами збірної львівського біатлоніста відправили до психіатра

Новина - Події - Скандал: після сварки з тренерами збірної львівського біатлоніста відправили до психіатра

Події
21 квiтня 2017 14:19

Біатлоніст Віталій Кільчицький посеред минулого сезону раптово залишив розташування збірної України. Як виявилось, спортсмен мав серйозний конфлікт з тренерами збірної, а також із президентом Федерації біатлону України Володимиром Бринзаком. В інтерв'ю виданню Sport.ua Віталій Кільчицький розповів деталі цього інциденту.

"Контракт зі мною не підписують, бо я посварився з тренерами. Сказали, що я неадекватний. І через сварку мене не хочуть брати в команду, хоча ми сварились лише 15 хв. Конфлікт відбувся через те, що замість мене на естафету в Антхольці хотіли ставити Жирного. Тоді я запитав, чому Жирного, який ні одного очка на Кубку світу не набрав, а в мене 39 очок? На що мені відповіли, що так вирішили. Ви розумієте, ми за кожну естафету десь $2000заробляємо. Ми бігаємо за ?10 тис., а Жирному платять десь під ?35 тис. Але Жирний результатів не показує, а я - показую. Я кажу, мовляв, дайте мені заробити хоч на цих естафетах. І після того вони вирішили, що я дуже сильно мудрий, неадекватний, бо я такі питання задаю, а маю сидіти тихо", - поділився Віталій Кільчицький.

Після етапу Кубку світу у Рупольдингу біатлоніста відправили готуватись до етапу в Антхольці, а потім обіцяли відправити на чемпіонат Європи.

"Мені сказали поїхати в Буковель на два дні, щоб заспокоїтись і готуватись до чемпіонату Європи. Я погодився. Висадили мене десь в Мукачево, викинули з машини всі мої речі, сказали: "Який чемпіонат Європи? За тобою тато приїде, забере тебе. Іди лікуйся в психіатра!". Я походив до психіатра, поговорив з ним. Він сказав: "У тебе нормальний стан, ти адекватно задав питання і хотів отримати відповідь. Просто тобі її не дали і в тебе вийшов збуджений стан". Ви ж зрозумійте, що вони довели мене до того нервового зриву, бо не могли дати відповідь. Я - одинак. В мене ні тренера немає, нікого, щоб за мене хтось постояв. Довели мене до такого стану, що я навіть говорити з ними адекватно не міг. Говорив з Володимиром Бринзаком, то він казав: ти - неадекватний, тобі не можна в руки гвинтівку давати, всі проти тебе", - зізнався Віталій Кільчицький.

Біатлоніст додав, що його не хочуть брати навіть у резервну команду, а у Федерації біатлону порекомендували перейти у лижні гонки.

"Я зрозумів, що це все Бринзак, бо я написав, які гонорари тренери отримують, а ми, спортсмени, за $300 бігаємо. Екс-росіянам дають $1000 і навіть $1500 вони мають. Я розумію, що вони себе вільно почувають, бо за них все вирішують: всі білети додому, перельоти. Кожен збір, наприклад, ми літом тренуємося 15 днів, на 5 з яких вони летять в Росію - $500 їм обходиться дорога - їм всі квитки без проблем оплачують. А мені поїзд Львів-Київ не можуть оплатити за ?400. Кажуть, що нема грошей. Це та маячня, яка довела мене до такого нервового зриву", - підсумував біатлоніст.

Як інформує Захід, в сезоні 2016/17 Віталій Кільчицький двічі виступав за збірну України в естафеті. Двічі збірна України посіла високе четверте місце. Під час естафети в Рупольдингу Віталій Кільчицький здивував шанувальників біатлону швидкою стрільбою, закривши усі мішені за 17 сек, що і дозволило збірній посісти 4 місце.

28-річний Віталій Кільчицький родом із Новояворівська, що на Львівщині.

Дивись ще: 

Тікав від копів: головного лісничого Жовківського лісгоспу впіймали п’яним за кермом

Дивись: створено онлайн-мапу Львівщини з місцями для пікніка

Фоторепортаж: як виглядає площа Митна у Львові перед відкриттям

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах