Задній хід: Золочів відмовився приймати львівське сміття

Новина - Події - Задній хід: Золочів відмовився приймати львівське сміття

Новина - Події - Задній хід: Золочів відмовився приймати львівське сміття

Події
25 квiтня 2017 13:13

Громада Єлиховицької сільської ради, на території якої розташоване Золочівське міське сміттєзвалище, вимагає відкликати підпис мера Золочева під сміттєвим меморандумом і не вивозити львівське сміття на місцевий полігон. Про це 24 квітня повідомив місцевий інформаційний ресурс Золочів.нет.

Міський голова Золочева Ігор Гриньків, який разом з мерами інших районних міст підписав 21 квітня меморандум щодо утилізації львівського сміття, заявив ZAXID.NET, що Золочів не прийматиме сміття зі Львова, поки не збудує новий полігон ТПВ.

"Хтось накрутив людей, що Золочів має щодня приймати 30 тонн сміття зі Львова на [полігон] території Єлиховицької сільради. У нас на території є полігон для Золочева, який зараз будується, це незавершене будівництво. Є чотири карти складування ТПВ, але вони не є завершеними, для цього нам потрібно 15 млн грн. Коли я підписував меморандум, то це зробив з приміткою, що ми будемо приймати сміття з врахуванням думки Єлиховицької сільської ради і коли добудуємо полігон ТПВ", - заявив 25 квітня  мер Золочева Ігор Гриньків.

Для будівництва полігону Золочеву потрібно 15 млн грн. На сьогоднішньому засіданні сесії Львівської облради депутати розглядають питання щодо виділення 1 млн грн для будівництва огорожі довкола сміттєзвалища. За словами Гриньківа, наразі Золочів також намагається отримати фінансування на добудову полігону від Мінекології.

"Коли ми добудуємо полігон, то зможемо приймати сміття зі Львова. Усе залежить від того, коли будуть виділені кошти. Якщо будуть виділені кошти, то ми зможемо оперативно це робити", - додав Гриньків.

Нагадаємо, 21 квітня, у стінах Львівської ОДА, представники державної, оюласної та міської влади Львова підписали меморандум щодо вирішення питання вивезення ТПВ із міста. 

Дивись ще:

Повний перелік: Укрзалізниця призначила 23 додаткові потяги на травневі свята

Тепер не переплутаєш: аптеки з "Доступними ліками" позначили спеціальними наліпками

Допоможіть знайти: у Львові шукають водія, що збив дівчину та втік

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах