Що робитимуть: стало відомо скільки триватиме рекультивація Грибовицького сміттєзвалища

Новина - Події - Що робитимуть: стало відомо скільки триватиме рекультивація Грибовицького сміттєзвалища

Новина - Події - Що робитимуть: стало відомо скільки триватиме рекультивація Грибовицького сміттєзвалища

Події
28 квiтня 2017 12:10

У четвер, 27 квітня, під час Екологічного форуму французька компанія Egis презентувала програму поводження з твердими побутовими відходами у місті. Як зазначив керівник проекту Крістофер Раунд, основним компонентом проекту є рекультивація Грибовицького сміттєзвалища, яка займе мінімум п’ять років.

"Основним компонентом проекту є роботи зосереджені на Грибовицькому полігоні, а саме рекультивація полігону. Це місце ми ретельно вивчили і намагалися запропонувати рішення, які будуть реалістичними, будуть мати сталий характер, і, в довготерміновій перспективі, ми могли уникнути фільтратів, та знали як з ними поводитися", - каже Крістофер Раунд, інформує Захід.

За його словами, цей процес триватиме мінімум п’ять років. Однак, експерт сказав, що наразі Egis ще аналізує, у який спосіб здійснюватиметься рекультивація полігону.

"У довготерміновій перспективі на Грибовицькому полігоні рекультивація займе 5 років. Це потрібно робити поетапно і після цього ще 30 років здійснювати моніторинг. На цей момент ми розглядаємо різні рішення і різні варіанти поводження з полігоном, щоб повністю його рекультивувати", - додав представник Egis.

Крістофер Раунд зазначив, що зараз представники компанії аналізують можливі ділянки для будівництва сміттєпереробного комплексу та методики, які можна застосувати під час переробки сміття. Також, на думку експерта, варто приділяти увагу просвітницькій роботі з мешканцями щодо важливості сортування відходів.

Нагадаємо, 17 березня Львівська міська рада підписала меморандум про співпрацю з французькою компанією Egis щодо проекту поводження з твердими побутовими відходами, зокрема підготовки комплексної системи поводження з твердими побутовими відходами, включаючи об’єкти збору, переробки, утилізації ТПВ у Львові.

З часу підписання меморандуму про співпрацю, над підготовкою комплексного дослідження та стратегії міста у сфері поводження з відходами у Львові працюють фахівці французької компанії Egis. Компанія розробляє дослідження "Міська стратегія поводження з твердими побутовими відходами для міста Львова: техніко-економічне обґрунтування інтегрованої системи поводження з ТПВ, включаючи збір відходів, переробку та утилізацію".

Дивись ще:

Дізнайся: де у Львові сьогодні немає світла та коли включать

Чисті водойми та нові туалети: як зміниться Стрийський парк

Обережно: на Львівщині оголошено штормове попередження

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах