Три проекти: наступного тижня стане відомо хто побудує завод для переробки сміття на Львівщині

фото з сайту 112.ua

фото з сайту 112.ua

Події
19 травня 2017 09:31

У четвер, 18 травня, три інвестори презентували проекти сміттєпереробних заводів, які вони хочуть збудувати на території Львівської області. Будівництво заводу, згідно з представленими проектами, коштуватиме від 50 до 100 млн євро. За словами заступниці голови ЛОДА Ірини Гримак, наступного тижня ЛОДА оголосить результати конкурсу.

"Наступного тижня ми оголосимо результати конкурсу, після чого буде презентація та громадські слухання щодо будівництва сміттєпереробного комплексу. Після проведення громадських слухань ми запускаємо механізм відведення земельної ділянки", – сказала Ірина Гримак.

Зокрема, у конкурсі взяла участь компанія "ІЕК" (Інвестиційно-екологічна компанія), що презентує інтереси іноземного інвестора Waste to Energy International. Вона пропонує звести завод з термічної переробки сміття для виготовлення електро- та теплоенергії, який зможе переробляти 115 тис. відходів у рік. Вартість будівництва становить приблизно 55 млн євро. Компанія хоче збудувати сміттєпереробний комплекс у Дрогобицькому районі, будівництво триватиме 2,5 роки.

ТОВ "Вейст Менеджмент Систем" та ТОВ "Глассворк технолоджі" претендують на ділянку у Миколаївському районі. ТОВ "Вейст Менеджмент Системс" пропонує технологію біосушіння для виробництва РДФ-палива. Це польсько-український проект, що здійснюватиметься спільно з IDS BUD та E.CORAX. Для будівництва першого етапу заводу потрібно три роки. На першому етапі завод зможе переробляти приблизно 80 тис. тонн відходів у рік, на третьому етапі обсяги збільшаться до 250 тис. тонн. Вартість проекту – 89 млн євро.

ТОВ "Глассворк технолоджі" представило комісії проект сміттєспалювального заводу, який вироблятиме теплову та електричну енергію. Завод зможе переробляти 350 тис. тонн відходів у рік. Вартість будівництва заводу становить 96,5 млн євро.

"ІЕК" та ТОВ "Вест Менеджмент Системс" планують будувати завод за кошти приватних інвесторів, а ТОВ "Глассворк технолоджі" залучатиме також грантові кошти ЄС та Данії.

Нагадаємо, що 10 грудня ЛОДА оголосила конкурс на будівництво сміттєпереробних заводів на Львівщині. Конкурсна комісія відхилила половину інвестиційних пропозицій через відсутність необхідної документації.

Джерело: zaxid.net

Дивись ще:

Через сміття у Львові можуть закрити школи та дитсадки 

Через завали сміття, у Львові може спалахнути кишкова 

В якому районі Львова найгірша ситуація із сміттям

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах