Пам'ятка випускника: які документи потрібні на ЗНО тим, що складають сьогодні

фото з сайту Rivnist.In.UA

фото з сайту Rivnist.In.UA

Події
23 травня 2017 09:24

23 травня, випускники загальноосвітніх шкіл та інші абітурієнти складають перше ЗНО-2017, передає Львівський портал.

Відтак, сьогодні всі одинадцятикласники пишуть зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури. Вже за 2 дні, тобто 25 травня, буде основна сесія складання ЗНО з іспанської, французької та німецької мов, а 29 – з англійської. Останніми тестування писатимуть ті, хто обрав хімію – 16 червня.

Нагадаємо, випускникам не варто забувати необхідних документів та бути ртльними з наявністю електронних пристроїв.

"Дуже важливо пам’ятати, що вхід у пункт тестування буде дозволено тільки при наявності: сертифіката, паспорта або документа, за яким видався сертифікат, і запрошення. Це обов’язково мають бути оригінали документів, а не копія. Вхід у пункти тестування буде проводитись з 10.15 до 10.50, пізніше нікого пускати не будуть", – наголосила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Нагадаємо, що цього року державна підсумкова атестація буде проведена у формі ЗНО. Це означає, що кожен випускник школи, який має отримати атестат про закінчення середньої освіти, повинен був зареєструватися на три предмета, які буде здавати у формі ЗНО.

"Для тих, хто в силу поважних причин (хвороба, участь у міжнародних змаганнях, про які дізналися вже у квітні-травні, олімпіада) не зможуть взяти участь в основній сесії, матимуть право взяти участь в додатковій. Це стосується лише тих, хто має поважні причини і зможуть подати нас оригінали медичної довідки чи участі у змаганні. Ті учні, які не прийдуть на основну сесію без поважних причин, будуть здавати ДПА у вересні у своїй школі, щоб отримати атестат. Але це означає, що цього року ці діти вже нікуди не поступлять".

Додамо, що ДПА складуть всі учасники ЗНО, адже всі оцінки є позитивними. Навіть якщо учень отримає 1, 2 чи 3 бали, це все одно позитивна оцінка, яка буде внесена у атестат.

Цьогоріч роботи з тих предметів, в яких є відкрита частина, перевірятимуть по 2 екзаменатори, чого не було попередній рік. В разі розбіжностей між результатами цих екзаменаторів, третій екзаменатор, який є старшим в аудиторії, перевірятиме цю роботу ще раз і приймати остаточну оцінку.

Окрім того, новинкою ЗНО-2017 є спеціальні умови складання тестування до дітей з особливими потребами.

"Для певних дітей, які мають певні вади, хвороби час на написання ЗНО буде продовжений на 30 хвилин. У нас цього року є дитина з ДЦП, яка буде складати ЗНО у школі №82, яка є добре облаштована: має пандуси, ліфт, відповідний туалет. Всі ті звернення учасників стосовно хворіб були враховані і будуть успішно виконані", – розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Дивись ще:

Батькам на замітку: коли у львівських школах пролунає "останній дзвоник"

Дух часу: книги про Львів, які варто прочитати

Музика, кіно, література: на Західній Україні відбудеться легендарний фест "Тарас Бульба"

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах