Поплатився: військового лікаря оштрафували за хабар

фото з сайту zaxid.net

фото з сайту zaxid.net

Події
24 травня 2017 16:57

Франківський райсуд Львова засудив лікаря-хірурга Академії сухопутних військ, який отримав $1000 за звільнення курсанта від служби в армії, повідомляє zaxid.net.

Згідно угоди про визнання вини, укладеної між обвинуваченим у хабарництві та прокурором, лікар має сплатити 17 тис. грн штрафу і у наступні три роки буде позбавлений права обіймати адміністративні та господарські посади.

Лікаря затримали у лютому цього року під час отримання хабара від батька курсанта. У матеріалах судової справи вказано, що на початку лютого першокурсник військової академії звернувся у медичну частину зі скаргами на стан свого здоров'я. Після медичного огляду хірург сказав курсанту, що той не зможе продовжувати навчання в академії і підлягає відрахуванню із направленням для проходження служби в армії.

При цьому лікар заявив курсанту, що може влаштувати все так, аби тому не доводилося проходити службу в ЗСУ, однак для цього потрібно 1000 доларів (на той час понад 27,6 тис. грн). Через кілька тижнів після цього, коли батько курсанта приніс хабар, працівники СБУ та військової прокуратури затримали хірурга.

Тоді ж правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України, за яке затриманому загрожувало позбавлення волі терміном від 8 до 12 років.

Втім, на етапі розслідування лікар визнав вину і пішов на укладення угоди із прокурором, що допомогло йому отримати менше покарання. Отримані лікарем 1000 доларів суд повернув батькові курсанта.

Дивись ще:

Новий вид шахрайства: як львів'янину не потрапити на гачок

Затримання: львівського чиновника підозрюють у сутенерстві

Скандал: на Львівщині заступниця мера звинуватила його у спробі зґвалтування

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах