Вознесіння Господнє: традиції, звичаї і заборони

Фото: uaportal.com

Фото: uaportal.com

Події
28 травня 2020 11:41

Сьогодні, 28 травня, на 40-й день після Великодня, православні християни святкують Вознесіння Господнє. VG Львів дізнався в чому суть свята, яких традицій і звичаїв слід дотримуватися цього дня, а також чого робити не варто.

У ЧОМУ СУТЬ СВЯТА 

Вже з назви свята зрозуміло, що цей день був останнім, коли Ісус перебував на землі після того, як він воскрес. І саме в цього дня він вознісся на небеса і з’єднався з Богом. Ісус піднявся на небо на очах своїх учнів, яких зібрав попередньо, щоб благословити.

Фото: 5.ua

ЗВИЧАЇ І ТРАДИЦІЇ 

Після служби на Вознесіння прийнято ходити в гості. І не з порожніми руками! З собою потрібно брати спеціальні частування: млинці або пироги.

На Вознесіння Господнє тим, у кого померли батьки потрібно обов’язково їх пам’янути. У цей день прийнято роздавати милостиню жебракам і хворим. Вважається, що Ісус Христос може під виглядом жебрака, або хворого дивиться на земне життя людей і на ставлення до нього.

Фото: espreso.tv

ЧОГО НЕ МОЖНА РОБИТИ НА ВОЗНЕСІННЯ

Не можна смітити на вулиці і плювати, тому що можна потрапити в Христа, або він це помітить. На Вознесіння Господнє, як і на будь-яке інше велике свято, не можна працювати. Цей день потрібно провести в родинному колі. Не можна проводити чаклунські обряди. Забороняється сваритися і лаятися. На Вознесіння не можна просити у Бога грошей, тільки якщо не страждаєте від сильної потреби.

Нагадаємо, у Львові активно працюють над будівництвом крематорію, адже на цвинтарях залишається все менше землі для поховань. Щодня у місті ховають в середньому 23−25 людей. Місць для померлих вистачить ще приблизно на 1 рік. Що думає з приводу кремації тіл померлих Церква. 



Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах