Отруєння по-дорослому: львівські школярі пояснили, чому випивали поблизу школи

Новина - Події - Отруєння по-дорослому: львівські школярі пояснили, чому випивали поблизу школи

Новина - Події - Отруєння по-дорослому: львівські школярі пояснили, чому випивали поблизу школи

Події
26 травня 2017 09:30

 Семеро школярів із Перемишлянського району отруїлися алкоголем та потрапили до лікарні. Учні школи с. Романів розпивали алкоголь під час навчання, напередодні свята останнього дзвоника.

Семеро школярів із сіл Під'ярків, Романів та Городища, що на Львівщині, поблизу туалету на подвір'ї школи святкували день народження друга.

"Ромко зранку приніс горілку. Ми пішли до магазину по булочки, потім була репетиція і виховна година. На перерві пішли в туалет, там мені дали випити. Та й я випив", – розповів один із учасників святкування Володя.

Сам іменинник не багатослівний. Самогон, чи то горілку, приніс із дому в дволітровій банці.

"Випив два ковтки, погано не стало, тільки голова крутилась", – пояснив учень Роман.

Як результат – п'ятеро підлітків потрапили у районну лікарню. А двох хлопців із алкогольним отруєнням середньої важкості доправили до Львова.

"Бригадою швидкої допомоги було доставлено двоє дітей 13 і 14 років у станні сп'яніння. Найімовірніше – отруєння алкоголем. Стан їх був – середньої важкості. Оскільки це було отруєння, всі діти з області скеровуються в токсикологічний центр", – повідомила заступниця головного лікаря Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Олена Козлова.

Директорка школи та вчителі не можуть зрозуміти, як так трапилось. Діти – з благополучних родин, окрім того, на перервах учителі стежать за поведінкою учнів.

"Як тепла погода, то багато дітей на вулиці. То учителі ще й виходять на вулицю. Але туди, де туалет, ми не заходимо. Я почала дзвонити батькам і з'ясовувати, що з дітьми. Бо мене не дуже хвилювало, що буде зі мною і вчителями, мене хвилювали діти", – пояснила директорка школи с. Романів Марія Штайн.

Усіх дітей вже відпустили додому. Але за фактом відкрили кримінальне провадження.

"Внесено за статтею 137 ч. 1 щодо неналежного виконання охорони здоров'я дітей. Окрім цього, було взято аналізи крові дітей і чекаємо висновку. Також було вилучено з місця події 50 мл прозорої рідини з запахом алкоголю", – повідомив старший дільничний Перемишлянського відділення поліції Андрій Ганачівський.

За статтею відповідальним загрожує штраф або ж позбавлення посади. Декому цей інцидент добряче підпсував настрій напередодні свята останнього дзвоника, пише Захід.

Дивись ще:

Як працюватиме на практиці безвізовий режим з Євросоюзом 

Що дасть безвіз львів'янам: відповіді на актуальні питання

Куди українці можуть їхати без віз у 2017-му році

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах