Хто відпочине безкоштовно: у Львові запрацювали шкільні табори

Новина - Події - Хто відпочине безкоштовно: у Львові запрацювали шкільні табори

Новина - Події - Хто відпочине безкоштовно: у Львові запрацювали шкільні табори

Події
29 травня 2017 15:22

Сьогодні, 29 травня, під час засідання виконавчого комітету підтримали рішення про організацію оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2017 року. Управлінням освіти організовано 50 таборів з денним перебуванням та 2 позаміські табори.

Отже, управлінням освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради буде організовано оздоровлення та відпочинок дітей влітку 2017 року, зокрема:

  • відпочинок дітей в таборах з денним перебуванням на базі загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів з 29 травня 2017 року по 15 червня 2017 року (50 таборів, біля 3700 дітей);
  • відпочинок дітей на базі двох стаціонарних  позаміських закладах оздоровлення і відпочинку у Сколівському  районі Львівської області: "Ватра" (с. Гребенів ) і "Старт" (с. Коростів ) з 20 червня 2017 року по 20 серпня 2017 року (870 дітей).

А також, управлінням освіти ЛМР буде забезпечено підбір та скерування дітей пільгових категорій на оздоровлення в табори за кошти обласного та державного бюджетів відповідно до розподілу путівок департаментом соціального захисту населення ЛОДА.

Категорії дітей, які мають право на отримання послуг з оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів, визначені ст. 24 Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей".

Керуючись вищевказаним документом, управління освіти ЛМР видає на безоплатній основі скерування для відпочинку та оздоровлення в ДПЗОВ "Ватра" і "Старт" дітям наступних категорій:

  • дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування;
  • дітям, потерпілим від наслідків Чорнобильської катастрофи та внаслідок Скнилівської авіакатастрофи;
  • дітям з малозабезпечених та багатодітних сімей;
  • дітям, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків.
  • дітям-інвалідам, які потребують особливих умов для оздоровлення (у супроводі батьків);
  • дітям осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до п. 19 частини першої   ст. 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту",
  • дітям, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції,
  • дітям, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту,
  • дітям, зареєстрованим як внутрішньо переміщені особи,
  • талановитим та обдарованим дітей (переможцям міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад);
  • відмінникам навчання;
  • дитячим творчим колективам та спортивним командам.

Упродовж  літа  2017 року заплановано організувати відпочинок  дітям по 14 днів під час 4-х відпочинкових змін. Це дасть змогу охопити відпочинком – 870 дітей.      На утримання ДПЗОВ "Старт" і "Ватра" у 2017 році  виділено з міського бюджету  3 701 000 грн. Вартість 4-х разового харчування на одну дитину віком до  10 років в день становитиме 59,7 грн., а на одну дитину віком 11-17 років (включно) 66,1 грн.

Графік змін: І зміна – 20.06. – 03.07;   ІІ зміна – 06.07. – 19.07.;

                   ІІІ зміна – 22. 07. – 04.08.; ІV зміна – 07.08. – 20.08.

Слід зазначити, що заплановано організувати наступний розподіл за змінами:

  • у  І-й зміні (мистецькій) відпочиватимуть вихованці позашкільних  навчальних закладів міста (талановиті та обдаровані діти),
  • в ІV-й зміні (спортивній) у ДПЗОВ "Старт" відпочиватимуть  вихованці дитячо – юнацьких спортивних шкіл м. Львова (талановиті та обдаровані).
  • в II-ї, III-ї та IV-ї змін відпочиватимуть діти інших пільгових категорій.

А також, впродовж усього періоду у ДПЗОВ "Ватра"  відпочинком планується забезпечити вихованців школи-інтернату №2, що належать до категорії дітей, які перебувають в особливо складних умовах – виховуються у проблемних сім’ях (підстава – рішення педагогічної ради відповідного закладу).

Впродовж ІІ зміни у ДПЗОВ "Ватра" відпочиватимуть діти з особливими потребами (розлади спектру аутизму) у супроводі батьків. Батькам, що супроводжують дітей-інвалідів, які потребують особливих умов для оздоровлення, пропонуємо здійснювати плату за харчування у розмірі 100 % від загальної вартості.

Впродовж ІIІ зміни у ДПЗОВ "Ватра" відпочиватимуть діти, які виховуються в дитячих будинках сімейного типу, разом із батьками-вихователями. Батькам - вихователям дітей з дитячих будинків сімейного типу, а також їх власним дітям, слід здійснювати плату за харчування у розмірі 100 % від загальної вартості.

Дивись ще: 

10 вихідних: як будуть відпочивати львів'яни в червні

Львів'янину на замітку: який податок на житло доведеться платити з 1 липня

Леополіс Гран Прі: де перекриватимуть рух транспорту

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах