Відеофакт: у Львові захопили сесійну залу облради

Новина - Події - Відеофакт: у Львові захопили сесійну залу облради

Новина - Події - Відеофакт: у Львові захопили сесійну залу облради

Події
30 травня 2017 14:50

Громадські активісти пікетували Львівську обласну раду з вимогою звернутися до Верховної Ради щодо амністії для військових в АТО. Потім вони увірвалися в сесійну залу і погрожували не випускати депутатів.

На початку сесії 30 травня перед обласною радою активісти "Сокола", нацкорпусу "Азов", Легіону "Cвобода", ОУН і "Правого сектору" пікетували вхід до облради. Учасники мітингу обурюються зволіканням президента з підписанням закону про амністію для бійців АТО.

За словами представники "Правого сектору" Тараса Хаммера, з Львівщини ув'язненими є десять осіб.

Делеговані активісти на початку сесії підійшли записатися в порядок денний. Та поки депутати дійшли до розгляду 6 пункту, активісти почати палити димовушки і розпилювати газ перед ЛОР.

Потім вони увірвалися в сесійну залу з різних входів, вибили двері. Голова ради оголосив перерву, проте радикали не випускали депутатів. Роботу сесії призупинили.

Нагадаємо, закон про амністію було ухвалено парламентом ще 7 липня 2016 року. Він передбачає амністію для найбільш вразливих категорій засуджених, а також тих, що захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали участь в АТО та отримали статус учасника бойових дій. Однак 17 серпня президент України Петро Порошенко наклав вето на цей закон. На думку голови держави, цей закон необхідно було узгодити з положеннями Кримінального кодексу і закону "Про застосування амністії в Україні". Згодом до закону внесли зміни, однак президент ще не поставив свій підпис на ньому.

Джерело: Захід

Дивись ще:

Що думають пацієнти: плюси та мінуси онлайн-запису у лікарнях Львова

Хто відпочине безкоштовно: у Львові запрацювали шкільні табори

Як святкувати і куди поїхати: відзначаємо Трійцю 2017 у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах