Шалена черга: 3000 малюкам цьогоріч не знайдеться місця у львівських садочках

Новина - Події - Шалена черга: 3000 малюкам цьогоріч не знайдеться місця у львівських садочках

Новина - Події - Шалена черга: 3000 малюкам цьогоріч не знайдеться місця у львівських садочках

Події
31 травня 2017 15:13

Станом на сьогодні у електронній черзі до львівських садочків є близько десяти тисяч осіб. Потрапити у садочок з 1 вересня зможуть лише до семи тисяч діток. Про це сьогодні, 31 травня, на прес-конференції повідомила в.о. начальника управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик, передає кореспондент Львівського порталу.

"Плануємо, що близько 6,8 – 7 тисяч дітей зможуть потрапити з 1 вересня до львівських дошкільних закладів. На сьогоднішній день в електронній реєстрації маємо до 10 тисяч осіб. Так, як це було і торік, близько 3 тисячі дітей станом на 1 вересня 2017 року, на жаль, не зможуть потрапити до дошкільних навчальних закладів", – сказала вона.

Водночас Зоряна Довганик додала: "Але ми працюємо над тим, щоби відкривалися нові групи. Плануємо, що до кінця цього року з’явиться ще 22 додаткові групи".

Своєю чергою головний спеціаліст сектору оцінювання якості освіти управління освіти Львівської міської ради  Наталія Клочко наголосила, ті, діти, які, не потраплять цього року до дошкільних навчальних закладів із 10 вересня будуть автоматично перенесені на 2018 рік.

Також Зоряна Довганик наголосила на тому, що народжуваність у Львові йде на спад, але до міста переїжджає чимало молодих сімей з дітьми, тому кількість заявок у е-реєстарції в ДНЗ не зменшується:

"Ми робимо аналіз інформації щодо кількості народжених дітей. Хочу сказати, що народжуваність у Львові спадає. Але у зв’язку з тим, що дуже багато молодих людей приїжджають до Львова, купують тут квартири і оселяються, кількість дітей, в принципі, у нашій електронній черзі не зменшується".

Дивись ще: 

Долучайся: у Львові збиратимуть кошти для дітей з неповних родин

Цікава вакансія: для Стрийського парку шукають директора

Гарячий червень у Львові: Alfa Jazz Fest, Океан Ельзи, Yoga Day та Гармидер

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах