Приєднуйся: львів’ян кличуть на Свято музики

Новина - Події - Приєднуйся: львів’ян кличуть на Свято музики

Новина - Події - Приєднуйся: львів’ян кличуть на Свято музики

Події
09 червня 2017 12:53

Вже вшосте відбудеться Свято музики у Львові. Реєстрація для музикантів та локацій триває до 15 червня.

 

 

 

 

 

Приєднуйся: львів’ян кличуть на Свято музики фото

 

 

 

 

 

 

У середу, 21 червня, з 10.00 до 22.00 год. все місто наповниться вільним звучанням музики, адже це – унікальний всесвітній приклад масової некомерційної акції за кількістю учасників та слухачів. За ці роки до участі в Святі доєднались близько 50 локацій та кілька сотень музичних виконавців. Щороку організатори заохочують до участі нові, молоді колективи, які у рамках Свята можуть не боятися випробувати себе перед велелюдною публікою.

Свято музики (Fete de la Musique) – це ініціатива, що стартувала у Парижі 1982 року, і наразі охоплює понад 120 країн і 700 міст світу. Щороку 21 червня, у день літнього сонцестояння, музиканти і аматори вільно виходять на вулиці своїх міст, і разом з мешканцями наповнюють їх музичним драйвом. Вже третій рік поспіль Свято музики у Львові підтримує Львівська міська рада, а Львів присутній на французькій всесвітній мапі міст-учасників Fete de la Musique.

"Особливість Світового свята музики полягає у тому, що всі виступи – безкоштовні для глядачів та неприбуткові для організаторів і виконавців. Ідея Свята – вільне поширення музики та самовираження музикантів у просторі міста. Тож програма формується "знизу" – організатори збирають заявки на сайті від гуртів, виконавців, локацій (музеїв, галерей, кав’ярень, магазинів, офісів, готелів, бібліотек чи навіть приватних двориків) та волонтерів. Приєднуйтеся до львівського Свята за посиланням.

За ці роки на Святі музики у Львові відзначилися Сашко Положинський (Тартак), Женя Галич (o.torvald), Антитіла, DRUMТИАТР, ГИЧ Оркестр, Бурдон, Lemko Bluegrass Band, Green Silence, Оленки, Три кроки в ніч, Wszystko, Оркестр Че, Гапочка, Файно, Атмасфера, DJ Gooch, Kickit Records, хор Народного ансамблю пісні і танцю "Черемош", молодіжний хор Дримба, хор Gaudeamus, музичні школи, студенти Львівської музичної академії, артисти Львівської обласної філармонії,  а також багато інших дитячих, дорослих й аматорських колективів.

Наразі (5 червня) до Свята музики у Львові ‘2017 приєдналися 16 локацій та 17 гуртів і виконавців. Тож не відкладайте й ви, і долучайтеся до нашого міського свята своєю музикою! Інформація на сайті постійно оновлюється і актуалізується, незабаром – чекайте на повну програму. Вже зараз на сайті відкрита унікальна пропозиція: львівські музеї гостинно запрошують до себе музикантів. Музей Івана Труша, Львівський національний музей імені Андрея Шептицького, музей Українського мистецтва ХХ ст. імені Андрея Шептицького чекають на свою музику 21 червня",- зазначають організатори.

Реєстрація учасників триває до 15 червня. Контактні тел. 097 419 77 47 або 063 215 16 64. Контактний номер телефону для представників ЗМІ: 063 054 71 70.

Дивись ще: 

Коли включать: чотири райони Львова частково без світла

Що з дитиною: з'явилось відео, як студентка у Львові продавала своє немовля

Фоторепортаж: в центрі Львова відкрилася Майстерня міста

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах