Нажилися на біді: шахраї заробили на вивозі львівського сміття 7 мільйонів гривень

Новина - Події - Нажилися на біді: шахраї заробили на вивозі львівського сміття 7 мільйонів гривень

Новина - Події - Нажилися на біді: шахраї заробили на вивозі львівського сміття 7 мільйонів гривень

Події
08 червня 2017 16:00

Із міського бюджету фіктивні фірми отримали понад 6,5 млн грн на так звані послуги із захоронення львівського сміття. Насправді непотріб незаконно скидали у невідведених для цього місцях по всій Україні. Про це сьогодні, 8 червня, під час прес-конференції повідомив прокурор Львівської області Юрій Квятківський, передає Львівський портал.

За його словами, в ході розслідування встановлено, що окремі перевізники з метою розкрадання бюджетних коштів уклали договори на захоронення ТПВ з кількома  фірмами у місті Дніпро.

Як розповів Юрій Квятківський, одна із фірм була зареєстрована на громадянина, який 6 років тому втратив свій паспорт. При цьому, як він наголосив, торік при відкритті банківського рахунку даної фірми було подано втрачений паспорт з приклеєним фото зовсім іншої людини.

Ще одна фірма була зареєстрована за малозабезпеченим громадянином, який за 2 тис. грн. погодився зареєструвати на своє ім’я. Він був єдиним працівником і жодної господарської діяльності не здійснював.

"При цьому підприємства не розташовувалися за юридичним адресами, у них були відсутні наймані працівники, транспортні засоби чи інші засоби для здійснення господарської діяльності", – підсумував прокурор області.

Він додав, що за так звані послуги із захоронення ТПВ вказані фірми із міського бюджету через перевізників отримали понад 6,5 млн грн:

"Це те, що встановлено в ході розслідування кримінальної справи. Ми розуміємо, що це може бути значно більше. Адже відомо, скільки міська рада додатково виділила перевізникам на вивезення сміття за минулий рік…".

"Водночас таких послуг фіктивні підприємства не надавали, а перевізники незаконно здійснювали скид ТПВ у невідведених для цього місцях на всій території України. Про факти незаконного скиду сміття та забруднення земель в різних регіонах України ми дізнаємося ледь не кожного дня…", – сказав Юрій Квятківський.

Як він пояснив, далі фіктивні документи про нібито захоронення сміття у Дніпрі передавалися перевізникам у Львів, останні своєю чергою їх направляли у міську раду для проведення відшкодування за вивезення сміття.

Дивись ще: 

Визнали придатними: в яких львівських озерах можна купатися

Готуйся до мандрівки: з львівського аеропорту полетів прямий рейс до Польщі

Собачий "тато": львів'янин рятує демобілізованих собак від смерті

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах