Щось новеньке: львів'яни сортуватимуть сміття вдома

фото з сайту riavrn.ru

фото з сайту riavrn.ru

Події
19 червня 2017 13:26

Цього тижня у Львові запровадять сортування сміття на чотири типи: органічні відходи, пластик, скло та мішані відходи, повідомив у коментарі Львівському порталу заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак.

За його словами, мешканців закликатимуть сортувати відходи вдома і відповідно викидати їх у контейнери з відповідними наліпками.

"Ми зараз узгодимо вигляд наклейок: трошки є розбіжності щодо груп… Принципово буде чотири групи: органічні відходи, пластик, скло ат інші відходи. Будемо звертатися до населення з проханням вдома відсортовувати органічні відходи. Це те, що дає запах, те, що гниє. Тому що пластик, скло, ганчір’я, якщо залишиться у контейнерах, це псуватиме естетику міста, але це не смердить. Тому ми сьогодні проводимо нараду, замовляємо наліпки. Усі контейнери будуть промарковані", – повідомив він.

"Тоді ми будемо намагатись у межах обмеженого ліміту  у першу чергу вивозити органічні відходи", – додав С. Бабак.

Він також зазначив, що стартуватиме ця ініціатива цього тижня.

Водночас керівник юридичного відділу МБО "Екологія-Право-Людина" Ольга Мелень-Забрамна стурбована тим, яким чином це рішення буде виконуватись.

"Дуже правильно:сміття треба сортувати.. Але чи люди мають контейнери для органіки?? До, речі скільки продукує Львів сміття ніхто точно не знає…сміттєвози не важать… Вигідно говорити, що продукуємо 700 тонн, а ми маємо відповідь що 300 тонн…Сміття – гарний ресурс для відмивання грошей, коли немає обліку тонажу машин, кілометражу фур і т.д. Тому і перевірки постійні в ЛМР та всі заважають працювати", – вважає вона.

Раніше міський голова Львова анонсував сортування відходів у місті.

Дивись ще:

Які саме: 19 міст погодилися приймати сміття зі Львова

Через сміття у Львові можуть закрити школи та дитсадки

Сміття зі Львова вивозитимуть на полігони інших міст Львівської області..

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах