"Порушення правил безпеки": скільки "світить" ДАЇшнику, який в’їхав у натовп в центрі Львова

Новина - Події - "Порушення правил безпеки": скільки "світить" ДАЇшнику, який в’їхав у натовп в центрі Львова

Новина - Події - "Порушення правил безпеки": скільки "світить" ДАЇшнику, який в’їхав у натовп в центрі Львова

Події
19 червня 2017 16:16

За фактом смертельної ДТП, що сталася у центрі Львова 18 червня, поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Про це повідомив відділ комунікації поліції Львівської області.

Нагадаємо, що у Галицький відділ поліції 18 червня надійшло повідомлення про те, що близько 11.00 на площі Соборній у Львові сталась дорожньо-транспортна пригода. Як попередньо встановили правоохоронці, водій автомобіля "Тойота Ленд Крузер", 49-річний мешканець Пустомитівського району, не впорався з керуванням та скоїв наїзд на двох жінок-пішоходів, після чого автомобіль перекинувся.

Внаслідок ДТП 50-річна львів’янка від отриманих травм померла на місці події, іншу потерпілу, 42-річну мешканку міста Стебник було госпіталізовано у хірургічне відділення однієї з лікарень у Львові, де медики діагностували у неї "забійні садна обличчя та підборіддя, травматичне відчленування третього і четвертого пальців лівої стопи та  дефект м’яких тканин".

Отож, за фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Проводиться досудове розслідування, призначено експертизи.

Нагадаємо, як раніше повідомили ЗМІ, за кермом позашляховика був колишній інспектор ДАІ Віктор Макаришин, звільнений зі служби півтора роки тому. Після ДТП у нього стався серцевий напад, його стан важкий, але стабільний.

Дивись ще: 

Допоможіть знайти: у Львові зникла 17-річна студентка

Колишній інспектор ДАІ: винуватець трагічної ДТП у центрі Львова купив авто два тижні тому

Чим зайняти дітей влітку: перелік безкоштовних гуртків у Львові

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах