Відповідь міністра: чи буде у Львові надзвичайний стан

фото з сайту Сайт міста Львова

фото з сайту Сайт міста Львова

Події
20 червня 2017 17:48

Ситуація у Львові загрозлива для міста і здоров’я мешканців. Про це сьогодні, 20 червня, на брифінгу у Львові заявила міністр охорони здоров’я України Уляна Супрун. Вона повідомила, що має результати лабораторних досліджень сміттєвих майданчиків у двох районах Львова, повідомляє zaxid.net

"Я маю висновки державного лабораторного центру у Львові. Йдеться про аналіз ґрунту на мікробіологічні показники, відібрані 22.05.2017 р. у Личаківському і Шевченківському районах. Згідно з загальним мікробним числом і титром кишкової палички ґрунт сильно забруднений. Це є велика проблема, бо воно доходить до води. Або мухи літають із ґрунту і тоді сідають на нашу їжу, ми це їмо і є багато тоді захворювань. Тому чекаємо, щоб ситуація у Львові була вирішена і в нас не було епідемій холери, тифу чи чогось іншого", ? зазначила міністр охорони здоров’я України Уляна Супрун.

Урядовець наголосила, що про становище із вивезенням сміття у Львові терміново доповідатиме на засіданні уряду. Пані Супрун також повідомила, що про це вона говорила телефоном напередодні із прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

"Він каже, що розуміє усю складність, він звернувся до голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, щоб міста у Львівській області приймали сміття зі Львова", ? наголосила Уляна Супрун.

Водночас, за її словами, оголошувати Львів зоною екологічного лиха наразі підстав немає. Бо перевантажені у місті третина майданчиків. А 70% території Львова – прибрана.

Нагадаємо, вчора керівник управління охорони здоров'я ЛМР Володимир Зуб заявив, що Львів впритул наблизився до межі спалаху кишкових інфекцій.

Дивись ще:

Що, куди і як викидати: у Львові стартувала кампанія по сортуванню сміття

Львів'янину на замітку: як заробити грошей, позбувшись відходів

Актуально: як львів’янам вберегтися від інфекцій через засилля сміття

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах