Таки домовились: чотири міста області приймають сміття зі Львова

фото з сайту Львівський портал

фото з сайту Львівський портал

Події
22 червня 2017 10:48

Станом на ранок 22 червня лише чотири міста Львівської області приймають ТПВ зі Львова. Йдеться про Новояворівськ, Червоноград, Жидачів та Буськ. У Стрию, який вчора погодився допомогти Львову, активісти перекрили в'їзд на полігон. А з Миколаєвом поки ще не підписано угоди.

Чотири міста підписали угоди та приймають сміття зі Львова ще після прийнятого меморандуму загальною кількістю 86 тонн в день, повідомляє департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Вчора мер Львова Андрій Садовий повідомив, що Стрий також почав приймати сміття зі Львова. Місцевий полігон прийняв 80 тонн твердих побутових відходів. Однак, як уточнили у департаменті, після того, як кілька машин зі сміттям поїхали у Стрий, полігон перекрили активісти.

Також вчора, 21 червня, на сесії Миколаївської міської ради депутати погодили щоденно приймати 40 тонн львівського сміття.

Загалом Львів продукує 500-700 тонн сміття на добу. Зараз у місті є понад 11 тис. 910 тонн накопиченого сміття. На ранок 22 червня перепоаненими є 483 контейнерні майданчики житлового фонду. Це 39% від загальної кількості. Щоб вивезти цей об’єм, потрібно багато машин, але якщо полігони будуть співпрацювати зі Львовом без перебоїв, накопичені ТПВ приберуть протягом двох тижнів, додали у департаменті.

Дивись ще:

Скільки часу потрібно: зі Львова приберуть сміття

Які саме: дитячі пісочниці Львова "кишать" паразитами

Що, куди і як викидати: у Львові стартувала кампанія по сортуванню сміття

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах