Відеофакт: у Львові з’явилося гігантське несанкціоноване сміттєзвалище

Новина - Події - Відеофакт: у Львові з’явилося гігантське несанкціоноване сміттєзвалище

Новина - Події - Відеофакт: у Львові з’явилося гігантське несанкціоноване сміттєзвалище

Події
14 липня 2017 09:31

Перезавантажувальна станція компанії з вивозу сміття "АВЕ Львів" на вул Північній у Львові більше схожа на нове міське сміттєзвалище. Станом на 13 липня тут накопичилось понад 4000 тонн відходів, які звозять з переповнених сміттєвих майданчиків.

Повітряна відеозйомка, зроблена вдень 13 липня на вул. Північній у Львові, свідчить, що тут накопичились тисячі тонн сміття. Перезавантажувальна станція, призначена для тимчасового перезавантаження сміття на великі смітєвози, які мали б відразу вивозити ТПВ на полігони, перетворилась фактично на нове міське сміттєзвалище.

Заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак підтвердив, що на відеозйомці зафіксований актуальний стан перезавантажувальної станції компанії "АВЕ Львів" на вул. Північній у Львові

"Станом на цей час там орієнтовно знаходиться близько 4 тисяч тонн сміття. Вони вивозять туди постійно сміття замість того, щоб вивозити його за межі міста. Просто з майданчиків вивозить сміття туди. І це неприпустимо, бо кількість сміття на цьому майданчику постійно збільшується. Якщо вони туди завезли 50 тонн, а вивезли – 20 тонн, то решта ж залишається. Вони про це мовчать, інформацію не дають. Але кількість сміття там збільшується щоденно. По факту з перевантажувальної станції вони утворили звалище в межах міста, - заявив ZAXID.NET Сергій Бабак. – Хоча під час засідання держкомісії з надзвичайних ситуацій йшлось про те, що все місто має бути очищено від сміття. Все місто – це також і перевантажувальні станції. На інших перевантажувальних станціях все чисто та продезинфіковано".

Відеофакт: у Львові з’явилося гігантське несанкціоноване сміттєзвалище фото

Орієнтовно 4000 тонн сміття накопичились на звалищі у промисловій зоні на західній околиці Львова

За словами Бабака, Залізнична райадміністрація і департамент ЖКГ Львівської міськради неодноразово скеровували приписи до "АВЕ" щодо недопущення творення нового звалища, але компанія не реагує на них

Нагадаємо, що з 30 червня офіційно вивезення сміття зі Львова координує ЛОДА. Згідно з укладеною угодою, розрахованою на два роки, мерія платитиме за ці послуги 300 млн грн в рік. Того ж дня голова ЛОДА заявив, що Львів очистять від сміття до середини липня.

У четвер, 13 липня, під час свого виступу перед депутатами Львівської облради голова ЛОДА Олег Синютка підтвердив, що до 14 липня місто очистять від сміття.

Дивись ще:

Сюрприз: у центрі Львова "замурували" припарковані на тротуарі машини

Допоможіть знайти: у Львові шукають родичів чоловіка, якого знайшли в лісі

Козацькі забави, спортивні змагання, виступи гуртів: на Львівщині відбудеться народний фестиваль

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах