Перша в Україні: стало відомо коли з'явиться платна дорога Львів – Краковець

Новина - Події - Перша в Україні: стало відомо коли з'явиться платна дорога Львів – Краковець

Новина - Події - Перша в Україні: стало відомо коли з'явиться платна дорога Львів – Краковець

Події
27 липня 2017 16:21

У 2019-му році в Україні почнеться будівництво пілотних концесійних доріг, використання яких передбачатиме плату за проїзд.

Про це в інтерв’ю "Громадському" повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян. "Сподіваємося, що пілотними будуть концесійні дороги Львів-Краковець і Київ-Умань, це буде складовою автобану, що поєднає Балтійське і Чорне море, так званий "Go Highway" з Гданська до Одеси. Але нагадую, що концесійні дороги будуть будуватися паралельно до існуючих безкоштовних. У кожного буде вибір: чи він їде довшою, не зовсім зручною дорогою, чи вибирає європейський автобан, але за це платить гроші", – зазначив міністр.

Він уточнив, що будівництво цих доріг має розпочатися на початку 2019 року. Перспектива розвитку платних доріг в Україні, на думку міністра, залежить від економічного зростання. "Якщо ми будемо мати не 5%, а 10-15% зростання ВВП щороку, безумовно, це стимулюватиме рух бізнесу, стимулюватиме транспортні перевезення, а, отже, попит на якісні автобани буде", – додав він.

Нагадаємо, згідно з попередньою інформацією, нова концесійна дорога пролягатиме у напрямку Львів-Краковець і сполучатиме Міжнародний автомобільний пункт пропуску "Корчова-Краковець" зі Львовом. Траса оминатиме населені пунктів Наконечне, Наконечне 2, Яворів, Івано-Франкове та Львів (північний об’їзд) і будуватиметься відповідно до технічної категорії 1а (4 смуги руху). Зазначимо, що зараз в Україні відсутні платні автомобільні дороги. Закон дозволяє їх будувати, проте вимагає забезпечення альтернативного проїзду автомобілів безоплатним шляхом.

Джерело: tvoemisto.tv. 

Дивись ще:

Як це було: в каплиці Боїмів винесли металеві двері 

Їхав на міжнародну зустріч: у пункті пропуску "Шегині" помер відомий математик 

Музей історії хвороб та зоологічний: 5 маловідомих, але цікавих пам’яток Львова 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах