Через ремонт: на вулиці Личаківській у придорожніх будинках тріскають стіни

фото з сайту varta1.com.ua

фото з сайту varta1.com.ua

Події
28 липня 2017 17:45

У Львові через ремонт дороги на вул. Личаківській страждають придорожні будівлі - великі тріщини з’явились як на фасаді, так і всередині салону краси, розташованого поблизу перехрестя вул. Личаківської та вул. Мечникова, розповіла Гал-інфо власниця приміщення, в якому розташований салон, пані Лілія.

За словами жінки, проблеми з’явились одразу ж після початку ремонтних робіт – спочатку на землю осипалась частина балкону та підвіконня, розташованих над перукарнею. Тоді аварійну ділянку ненадовго перекрили. Згодом весь будинок, в якому міститься перукарня, почав помітно просідати, а на нещодавно відремонтованих стінах з’явились глибокі тріщини.

Пані Лілія вважає, що причиною появи тріщин є той факт, що для ремонту комунікацій підрядники викопали поблизу будівлі глибоку траншею, яка впродовж майже 2 місяців залишалась розритою. Саме після цього будинок почав осідати і навіть тріснув його фундамент, запевняє власниця салону краси. Коли мешканці будинку звернули увагу підрядників на їхню проблему, траншею одразу ж засипали, однак тріщини продовжують збільшуватись. У зв’язку з цим, пані Лілія переживає, що після сильних дощів будинок може ще більше опуститись чи навіть обвалитись. Варто наголосити, що поблизу розташована трамвайна зупинка, а отже аварійний стан будинку несе загрозу не лише його мешканцям, але й звичайним львів’янам.

Через ремонт: на вулиці Личаківській у придорожніх будинках тріскають стіни фотоЧерез ремонт: на вулиці Личаківській у придорожніх будинках тріскають стіни фото 1До слова, інші мешканці будівлі також скаржаться на негативні наслідки ремонту дороги. Як запевнила пані Лілія, вона вже написала звернення до всіх відповідних інстанцій, зокрема до ЖЕКу, а також у ЛМР та ЛОДА. У зверненні власниця одного з приміщень будинку від імені всіх його мешканців вимагає сформувати спеціальну комісію, яка оцінить завдані їм збитки для подальшого їх відшкодування. Відповіді жінка поки що не отримала.

Нагадаємо, капітальний ремонт вул. Личаківської на ділянці від вул. Мечникова до вул. Пасічної розпочався у березні 2017 року. Виконавцем ремонтних робіт є компанія "Онур". В межах реконструкції підрядники планують повністю замінити дорожнє покриття, трамвайну колію та контактні мережі, а також відремонтувати усі комунікації, зокрема колектор.

Зараз основні роботи тривають на перехресті вул. Личаківської і вул. Мечникова. Тут замінено 30 м колектора діаметром 1200 мм, розташованого на глибині 7,5 м. За планом, повна реконструкція вул. Личаківської повинна тривати 8 місяців і коштувати місту близько 6 млн євро.

Дивись ще:

Безкоштовно: мешканців Львівщини запрошують на перегляд популярного фільму 

Долучайся: львів’ян кличуть допомогти порахувати безпритульних тварин в місті

З дня на день: відкриття перехрестя вул. Мечникова- Личаківська знову перенесли 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах