Буде менше заторів: на трасі Київ – Чоп змінили фази роботи світлофорів

Новина - Події - Буде менше заторів: на трасі Київ – Чоп змінили фази роботи світлофорів

Новина - Події - Буде менше заторів: на трасі Київ – Чоп змінили фази роботи світлофорів

Події
21 серпня 2017 12:49

Найпроблемнішою ділянкою на трасі Київ – Чоп у межах Львівської області є перехрестя біля села Пісочна.

Щотижня, від вечора п’ятниці до вечора неділі на автобані Київ – Чоп (міжнародна траса М 06) у межах області ускладнено рух. У Львівській обласній адміністрації кажуть, що це закономірно, адже люди масово їдуть на відпочинок за місто, а потім повертаються. Щоб покращити ситуацію та прискорити рух, біля села Пісочна подовжили роботу зеленої фази світлофора.

Як прокоментував Tvoemisto.tv керівник департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА Роман Кокотайло, затори на трасі Київ – Чоп (на ділянці від Стрия до Миколаєва) здебільшого виникають на проблемному перехресті біля села Пісочна.

"Від Пісочної направо йде дорога на Дрогобич і Трускавець. На цьому перехресті зосереджується велика кількість транспорту і саме тут раніше була найбільша концентрація ДТП, – пояснює він. – У п’ятницю люди їдуть відпочивати за місто: у Сколівський район чи на Закарпаття. А в неділю повертаються до Львова. Траса Київ – Чоп перевантажена лише у цей час. Кількість транспортних засобів перевищує проектований транспортний потік. У будні таких проблем вже немає".

Як повідомив Роман Кокотайло, два тижні тому компанія "Онур", яка обслуговує цю ділянку, збільшила фазу роботи зеленого світла світлофора. "Тепер легше проїхати у напрямку руху зі Стрия на Миколаїв і навпаки. Це нововведення покращило ситуацію. Однак, світлофорний об’єкт і далі розмежовує потоки, щоб водії, які їдуть від Дрогобича на Миколаїв чи на Львів, також могли виїхати на трасу", – каже він.

Водночас, за його словами, будівництва паралельних доріг чи розширення наявної траси поки що в планах ЛОДА немає: "За кордоном створюють транспортні розв’язки, але це роблять ще при будівництві доріг. У нас дорога вже є".

Дивись ще: 

П'яні "гангстери": вночі у Львові двоє чоловіків та жінка погрожували таксисту пістолетом

Етновир та кавуновий фест: куди піти у Львові на День Незалежності

До уваги водіїв: від сьогодні у центрі Львова почали діяти нові правила проїзду

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах