Дивись: топ новинок львівського Форуму видавців

фото з сайту Форум видавців

фото з сайту Форум видавців

Події
29 серпня 2017 17:53

Видавництво "Фоліо" представить на Форумі видавців ряд новинок. Найцікавіші з них до вашої уваги:  


Андрій Кокотюха "Офіцер із Стрийського парку"


 

 

 

 

 

Львів, осінь 1918. Австро-Угорська імперія за крок до руйнації. Поляки та українці ведуть боротьбу за владу, кожна сторона претендує на Східну Галичину. Йдуть важкі політичні переговори. Українцям вигідно затягувати процес – є надія знайти сильного союзника. Аж раптом у Стрийському парку знаходять труп офіцера-поляка, який був членом таємного військового товариства. Переговорам кінець, і Климентій Кошовий, не так давно – відомий адвокат, а нині – особа без певних занять, має два дні, аби довести: вбивство не має стосунку до політики. Вбитий мав безліч ворогів, звести з ним рахунки міг хто завгодно. Але правда вже нікого не цікавить, збройне протистояння у Львові неминуче… І все одно Кошовий, під кулями листопадових вуличних боїв, вперто шукає істину. Відкриття приголомшить. А події тих буремних днів змінять його долю, вплинуть на погляди його друга Йозефа Шацького та можуть розвести по різні боки вуличних барикад Клима і його кохану Магду Богданович.

 

 

Презентація на Форумі видавців - 15.09, п’ятниця, 19:00-19:45 в Театрі пива "Правда" (Площа Ринок, 32)


Юрій Винничук "Лютеція"


 

 

 

 

 

Роман "Лютеція" – черговий постмодерний витвір Юрія Винничука з елементами містики, детективу, еротики, гумору і смутку. Автор зупиняється, як колись Данте, "на півдорозі", щоб озирнутися назад і довідатися, хто він насправді, прагнучи звести порахунки зі своїм молодечим бунтом проти оточуючої совєтської дійсності, розкопати щось більше про свою родину, а все це на фоні нестримних любовних пригод не тільки самого автора, але й львівського Дон Жуана Івана Вагилевича.

 

 

Таємничу Лютецію, дівчину зі снів, розшукують герої роману. На перепоні цих пошуків стоїть не менш таємнича організація, члени якої носять імена карт. А десь поза цим світом триває Велика Битва, звістки про яку приносять ціною свого життя мужні Листарі, до яких належить і Лютеція.

Презентація на Форумі видавців - 17.09,  неділя, 16:00-16:45 в Львівському академічному театрі імені Леся Курбаса (вул. Курбаса,3).


Богдан Коломійчук "Король Болю"


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У новому романі Богдана Коломійчука "Король Болю" знову з’являються герої, вже знайомі читачеві за його твором "Людвисар. Ігри вельмож", - найманці Христоф і Казимир, Софія і лікар Домінік Гепнер. Але цього разу хоробрим русинам довелося зійтися в герці з демонічними силами, що хочуть принести у жертву позашлюбну дитину померлого короля Польщі Сигізмунда, бо це дасть їм змогу назавжди залишитися у світі людей і панувати над ними. Головний з трьох демонів, Асмодей, якого називають  "королем королів", або Королем болю, живиться людським болем, і тому людство буде приречене на постійні війни, страждання і смерть. Демона не можна перемогти за допомогою зброї, але він не має сили встояти проти людської любові, відданості й самозречення…

Презентація на Форумі видавців - 14.09, четвер, 19:00-19:45 в Театрі пива "Правда" (Площа Ринок, 32).


Володимир Горбулін "Хроніки передбачень. 2006-2017"


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Хроніки передбачень" є збіркою новел, які створювались понад десятиріччя. І тому їх сукупна цінність значно вища, ніж кожної окремо. Зібрані разом, вони нагадують "віртуальну екскурсію" у другу половину історичного періоду незалежності України і водночас надають унікальну можливість наживо доторкнутись до майбутнього.

Кожна окрема новела вже публікувалася. Автор обережно попереджав про загрози, про "братів-ворогів", врешті-решт про війну. Кожен, хто зумів почути автора, був убезпечений, бо наперед поінформований. Але чи всі почули? Чи всі, хто почув, повірили? Чи всі, хто повірив, запобігли небезпеці? Чи таким неспростовним є твердження про відсутність пророків у своїй країні?

З точністю, притаманною доктору технічних наук, автор конструює архітектоніку найновітнішої історії світу і водночас з високою журналістською майстерністю проводить цікаві історичні паралелі, створюючи дизайн майбуття. Для тих, хто звик до беззаперечної логіки, когнітивні конструкти Володимира Горбуліна стануть бездоганним "геополітичним кресленням". Ті, хто більше звик довіряти почуттям, матимуть змогу відчути емоційне сприйняття гібридного світу "від Горбуліна".

Для декого автор книги буде однодумцем, для інших — палким опонентом. Втім "Хроніки передбачень" є запрошенням не лише до інтелектуального дискусійного клубу, але перед усім — до співучасті у творенні майбутнього світоустрою.

Презентація на Форумі видавців – 16.09, 14:30-15:15, Конференц-зал, Палац Мистецтв (вул. Коперника, 17).


Роман Іваничук "Край битого шляху"(Т2), "Жарінь. Зупинись подорожній"(Т3)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Край битого шляху". Ім’я Романа Іваничука (1929—2016), українського письменника, лауреата багатьох літературних премій, відомо не тільки в Україні, а й далеко за її межами. У його творчому доробку близько п’ятнадцяти історичних творів, якими письменник намагався заповнити білі плями в нашій історії.

Події, зображені в трилогії "Край битого шляху" (1962), відбуваються на Закарпатті. Перша частина "На зламі ночі" охоплює час 1935—1936 рр. Молодий науковець Антін Кривда намагається знайти свій шлях у буремних подіях, що вирують навкруги. Він пише наукову працю про топоніміку Сілезії, яка згодом стане своєрідним закликом до боротьби проти польської влади. Друга частина трилогії "Імлистий ранок" зображує події 1939 року. До Загайпілля після тривалих поневірянь повертається і нарешті знаходить своє щастя сестра Антона Кривди Оленка...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Жарінь. Зупинись подорожній". "Жарінь" (1964) — заключна книга трилогії "Край битого шляху" (1962) — розповідає про долю ровесників автора, про їхні пошуки вірного шляху боротьби зі злом, про ті круті дороги, що ними йшла в буремні воєнні роки галицька молодь до пізнання істини, а також про складний процес сприйняття радянського ладу галицькими селянами.

Також до видання увійшла повість Р. Іваничука "Зупинись, подорожній!", яка була задумана як епілог до трилогії "Край битого шляху".

Презентація на Форумі видавців за участі Наталі Іваничук та Василя Ґабора – 13.09, середа, 14:00-14:45, Конференц-зал, Палац мистецтв (вул. Коперника, 17).

Дивись ще:

Незвичайна вистава: у Львові Ромео і Джульєтта любитимуться в Італійському дворику 

Фото дня: на найвищій горі Львівщини встановили скульптуру Ісуса Христа

Дивись: яскраві моменти з фестивалю "Етновир" у Львові

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах