1000 заходів та 40 локацій: що варто відвідати на кижковому Форумі у Львові

фото з сайту  Твоє місто

фото з сайту Твоє місто

Події
01 вересня 2017 15:21

Львів знову запрошує до книги. Вже 24-ий рік поспіль, 13-17 вересня, двері Палацу Мистецтв відчиняться на "Форумі видавців у Львові", щоб презентувати гостям з усієї України та з-за кордону якісну українську літературу.

Форум цьогоріч обіцяє бути особливо насиченим: літературний універсум пропонує більше тисячі культурних та освітніх заходів на понад чотирьох десятках локацій у місті Лева. Лекції, презентації, зустрічі, концерти, ярмарок, акції та нагородження – аби задовільнити найвибагливіших критиків, читачів та літераторів.

Редакція "Галицького кореспондента" пропонує власний топ-10 подій цьогорічного Форуму, які варто відвідати:


Виставка "Тут ростуть діти"


Дитяча література стане темою для жвавого обговорення для всіх батьків. Шведська література дасть відповіді на питання, до чого варто готувати найменших читачів зі сторінок книг, як казка може розширювати світогляд та чому дитині варто відчувати свою причетність до того, що діється довкола. Організаторами виставки, що відкриється 13 вересня о 10.00, є Посольство Швеції в Києві та Шведський інститут.


Презентація книжки Ігоря Галгіди "І вас переслідувати будуть…"


Одну з новинок видавництва Українського Католицького Університету презентують 13 вересня о 17.00 в Інформаційно-ресурсному центрі ім. митрополита Андрея Шептицького. У книзі представлені штрихи до історії репресій проти Української Греко-Католицької Церкви в Польщі у 1944-1957 роках.


Виїзний прямий ефір "Громадського радіо" в "Дзизі"


У четвер, 14 вересня, о 10.00 Форум спільно з "Громадським радіо" запрошує до "Дзиґи" на Вірменській, щоб поговорити про суспільний мовник. Виїзний прямий ефір незалежної "розмовної" радіостанції, яку творять незалежні журналісти.


Майстер-клас із робототехніки


На лаундж-зоні Палацу Потоцьких 14 вересня з 12.00 буде час і нагода не лише для вже класичної паперової книги, але й для роботів. ТС "Винахідник" пропонує спробувати свої сили у робохокеї. Тому поки мами шукатимуть цікаві книжки, юні винахідники зможуть поринути у захопливу гру з навчальним конструктором LEGO Education.


Жінки про війну


14 вересня у Львові говоритимуть про роль жінки на війні самі ж жінки. Дискусія відбудеться о 15.30 в Палаці Мистецтв, у ній візьмуть участь волонтерки, жінки-військовослужбовці, письменниці. Також можна буде побачити тизер документального фільму про участь жінок в АТО "Невидимий батальйон".


Батьківство: дар і місія. Де черпати духовні ресурси?


Дискусія на вічну тему покликання батьківства та щастя дітей відбудеться 15 вересня о 10-ій ранку в Музеї історії релігії. Чи легко в цей час бути батьками? Як створити атмосферу в сім’ї, щоб діти почувалися щасливими? Про це йтиме мова на презентації нової книжки комісії з питань освіти і виховання УГКЦ "Батьківство як дар і покликання", виданої у "Світі успіху".


Наука у коміксах. Презентація перекладів книжок "Sex" та "Філософія"


Навчальна література у коміксах в Україні? Відповісти на питання, чи це можливо, та дізнатися про освітню роль коміксів в Україні і світі, специфіку роботи над перекладами науково-популярних коміксів, а також про те, чи може комікс конкурувати з підручником, можна буде 15 вересня у Блакитній залі готелю "George" в 11-ій ранку.


Прогулянка "Ми знайшли тіло Шульца"


Література твориться всюди. Пройти дуже особистим маршрутом Львова з письменником Форум пропонує 15 вересня о 12.00. Ця подорож дозволить поглянути на місто очима письменників, разом з ними пройти їхніми персональними маршрутами та почути їхні історії. Прогулянка літературним Львовом назавжди зміниться для вас це місто.


Зустріч-читання з Тарасом та Мар’яною Прохаськами


15 вересня також можна буде почути про кротячу епопею від авторів позитивних дитячих книжок Тараса та Мар’яни Прохаськів. Творці кротячої історії розкажуть про своїх героїв і затишний та авантюрний світ, який створили у книгах "Хто зробить сніг", "Куди зникло море", "Як зрозуміти козу" та "Життя і сніг". Зустріч-читання відбудеться о 14.00 на вул. Винниченка,1.


То є Львів Party


Завершити найбільшу літературну подію можна лише літературною вечіркою. Проект Мар’яни Савки – це історії 20 героїв, які відбулися з ними у Львові у певній конкретній локації. Історія міста пишеться живими подіями, які відбуваються в різних його закутках. Вечірка "То є Львів Party" – це зустріч з містом та героями книги. Вечірка-історія розпочнеться 17 вересня о 19.30 у FESTrepublic.

Дивись ще:

1000 письменників, 200 видавництв: Львів готується до "Форуму видавців 2017"

Подорожчання цукру, мобільного зв'язку та повноцінна асоціація з ЄС: що зміниться у вересні 

Безкоштовно: львівський ботанічний сад кличе на День відкритих дверей 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах