100 тонн книжок, 40 локацій та тисяча культурних подій: завтра у Львові стартує 24-й Форум видавців

фото з сайту Форум видавців

фото з сайту Форум видавців

Події
12 вересня 2017 15:38

З 13 по 17 вересня Львів перебуватиме в насиченій атмосфері книговидання та літератури – відбуватиметься, вже традиційно, 24-й Форум видавців. Головна тема цьогорічного форуму – точка творення. Вже створили велику комунікаційну платформу, яка готова забезпечити можливість вступити в дискусію представників книговидавничого бізнесу та літературного середовища. З літературної програми Форуму очікують зарубіжних авторів – Філіпа Сендса (Великобританія), Алісія Гарріс (США), Карл-Маркус Ґаус (Австрія), Пітер Х. Фогтдаль (Данія), Єелле Рюмер (Нідерланди), Ян Вагнер (Німеччина), Вітольд Шабловський (Польща), Щерек Зємовіт (Польща), Дубравка Угрешич (Хорватія, Нідерланди), Каталін Доріан Флореску (Швейцарія) та ще понад 50 авторів з 25 країн світу. На цьогорічному Форумі буде презентація нової книги Сергія Жадана "Інтернат", а також книги Наталки Сняданко, Костя Москальця, Любка Дереша, Василя Шкляра, Андрія Кокотюхи та багато інших, розповіла на прес-конференції програмний директор Форуму видавців Софія Челяк, – повідомляє IA ZIK.

За словами президента Форуму видавців Олександри Коваль, програма 24-го Форуму видавців містить 14 тематичних кластерів, на яких буде обговорено всі теми суспільного життя – бізнесу, економіки, освіти, науки і технологій, мовами, перекладами, стилем життя. Всі інші подробиці з програми Форуму видавців можна дізнатися на сайті.

З офіційних заходів – завтра відбудеться урочисте відкриття 12 Львівського міжнародного літературного фестивалю. "Точка творення": вистава "Вавилон" театру "Дах" в межах проекту "Нова опера", режисер Влад Троїцький. Арена- клуб "Малевич". Початок о 19.00

14 вересня – церемонія вручення премії "Найкраща книжка Форуму", за участі російської оперної діви Марії Максакової, яка обрала Україну місцем свого проживання. Львівська Національна Опера, Початок о 19.00

15 вересня – Гала концерт "Пісні нашої молодості" в межах благодійної акції "Третій вік: задоволення від читання", Львівська обласна філармонія, Початок о 18.00

16 вересня – ніч поезії та музики NON-STOP. Клуб ‘. FEST Republic, Початок о 22:00.

Головний редактор і співзасновник "Видавництва Старого Лева" Мар’яна Савка зазначила, що їм дуже важливо, щоб Львів був чітко окреслений на літературній мапі світу. "Видавці і письменники – це культурні дипломати, і від їхніх думок та дій залежить якою буде культурна картина країни. Те, що до нас приїздить Філіп Сендс – людина, яку знає увесь світ, королівський адвокат, яка реставрувала величезний шмат пам’ять, що також і нам належить, – дуже важливий крок для зближення України і світу. Модеруватиме презентацію Філіпа Сендса знаменитий нейрохірург та прекрасний письменник Генрі Марш. Середина вересня – прекрасна пора для того, щоб починати промоцію важливих українських проектів. Окрім великої кількості іноземців, яких ми видаємо, цього року побачать світ книги багатьох українських авторів", – сказала Мар’яна Савка.

Директор наукової бібліотеки Львівського національного університету ім. І. Франка Василь Кметь розповів про дискусійний майданчик Форуму, присвячений історичній літературі. "Цього року ми зосередили увагу на ідеї порівняння академічної і так званої альтернативної історії. Це ті теми, які виходять з поточних інтересів сучасного суспільства. При підготовці нашої програми ми вивчали, з одного боку, те, що пропонують видавці, з іншого – читацький попит. Це і визначало тематичні блоки, які ми будемо презентувати – проблема військової історії, популяризації історії, жінка і війна, міжнаціональних, міждержавних стосунків", – сказав Василь Кметь.

Співорганізатори Форуму видавців є Львівська міська рада, Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Українська бібліотечна асоціація. 

Дивись ще:

Львів готується до "Форуму видавців 2017"

10 дитячих новинок Форуму видавців-2017

15 подій Форуму видавців, на які варто звернути увагу

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах