Сьогодні біля Львова запускали ракети: як це було (Фото)

Фото взято з сайту mignews.com.ua

Фото взято з сайту mignews.com.ua

Спорт
29 серпня 2015 18:33

Сьогодні День авіації – професійне свято військових і цивільних авіаторів та працівників авіаційної промисловості і транспорту України. Відзначається щорічно в останню суботу серпня. Президент України Петро Порошенко вранці привітав на своїй фейсбук-сторінці українських авіаторів із професійним святом та побажав їм безхмарного неба. А з 21 по 28 серпня Україна вперше приймала Чемпіонат Європи з ракетомодельного спорту.

Домашня атмосфера та свято 24-ї річниці Незалежності Батьківщини мотивували збірну України стати абсолютним чемпіоном Європи з ракетомоделювання у командній першості.

Чемпіонат Європи з ракетомодельного спорту 2015 проходив у селі Великий Дорошів, Жовківського району Львівської області. Для проведення Чемпіонату у полі облаштували спортивно-розважальне містечко площею майже 100 000 кв. м.  Територію було поділено на декілька зон: зона змагань – місце, де відбувалися старти моделей ракет;  зона для глядачів, облаштована трибунами та великим екраном, на якому вперше велася онлайн трансляція змагань; і зона відпочинку, де проходили майстер класи з ракетомоделювання і розважальні заходи для дітей та дорослих, інформують організатори заходу.

Сьогодні біля Львова запускали ракети: як це було (Фото) фото

Стартував Чемпіонат 22 серпня з урочистої церемонії відкриття, яка пройшла на головній площі м. Жовква. На глядачів чекала розважальна програма за участі спеціально запрошених гостей – українського гурту Joryj Kloc.

Сьогодні біля Львова запускали ракети: як це було (Фото) фото 1

Всього у змаганнях брали участь 111 спортсменів з 12 країн світу, зокрема  Білорусі, Болгарії, Італії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини, Швейцарії, Естонії і України. Особливим учасником стала команда США, яка просила спеціального дозволу у Міжнародної Авіаційної Федерації аби взяти участь в континентальному турнірі.

За підсумками 4 днів змагань українська збірна стала абсолютним чемпіоном у командній першості.

Сьогодні біля Львова запускали ракети: як це було (Фото) фото 2

Завдяки організації щоденного безкоштовного трансферу за маршрутом Львів – спортивне містечко, Чемпіонат Європи з ракетомодельно спорту 2015  відвідали понад 1300 людей з різних куточків України.

Сьогодні біля Львова запускали ракети: як це було (Фото) фото 3

Нагадаємо, що 12 квітня 2014 року на щорічному засіданні профільної авіамодельної комісії Міжнародної авіаційної федерації (FAI) Україна також виборола право на проведення Чемпіонату світу з ракетомодельного спорту 2016. Цього разу організатори  планують проводити змагання у м. Дніпропетровськ.

Джерело: tvoemisto.tv.

Львів у новинах:

Опубликован график запуска новой полиции, дорожного патруля и отбора участковых по всей Украине

Львівська поліція затримала псевдоволонтерів (Фото)

На вулицях Львова висадять клени, липи та каштани: де саме

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах