"Шахтар" розгромив "Мальме" у Львові (фоторепортаж)

фото з сайту www.rbc.ua

фото з сайту www.rbc.ua

Спорт
04 листопада 2015 09:26

Донецький "Шахтар" розтоптав шведський "Мальме" у матчі четвертого туру групового етапу Ліги Чемпіонів. На "Арені Львів" грала і забивала лише одне команда. Розгром "кротів" над шведами з рахунком 4:0 суттєво покращив шанси для команди Луческу пробитися до Ліги Європи.

Матч "Шахтар" - "Мальме" не викликав особливого ажіотажу на "Арені Львів". Трибуни стадіону були заповнені на добрих 70 відсотків. Проблем з придбанням квитків на цей матч виникнути не могло ні в кого. Чимало вболівальників, які пакетом придбали квитки на усі домашні матчі "Шахтаря" у груповому турнірі Ліги Чемпіонів, цей поєдинок ігнорували. Біля кас "Арени Львів" чимало людей продавали перепустки на матч дешевше, аніж номінальна вартість квитка. Скажімо, квиток у віп-ложу, номінальною вартістю 900 гривень можна було придбати за сто. Значно дешевші квитки віддавали або за дякую, або за символічні 10 чи 20 гривень.

Для "Шахтаря" домашній матч проти "Мальме" після виїзної поразки з рахунком 0:1 означав дуже багато. Аби продовжити боротьбу за Лігу Європи, "Шахтарю" життєво необхідно було перемагати суперника, і, що найголовніше, з максимальним гандикапом у рахунку.

Мірча Луческу в якісь мірі здивував зі стартовим складом, довіривши місце у воротах не Андрію Пятову, а Антонові Каніболоцькому. Серед польових гравців варто відзначити появу у старті Бернарда та місце на лавці запасних Тайсона. Хоч і склад "Мальме" у матчі проти "Шахтаря" був оптимальним, однак уже на початку матчу головний тренер шведів Аге Харейде був змушений через травму замінювати Оскара Левіцкі на Ердаля Закіпа. До слова, травма Левіцкі виявилася серйозною, оскільки його одразу госпіталізували.

"Шахтар" повністю переграв "Мальме" у першому таймі. Команда Мірчі Луческу залишила суперника без м’яча і атакувала, як хотіла. Захисникам шведів було непереливки у першому таймі, адже господарі атакували різноманітно не тільки з лівого та правого флангу. "Шахтар" потужно грав протягом усієї 45-хвилинки, і рахунок 1:0 – далеко не той, який міг бути до перерви. "Кроти" могли усі питання про переможця матчу закривати у першому таймі, але, створивши добрих 5-6 гольових моментів, реалізували лише один. Олександр Гладкий вдало зіграв на добивання після шикарної передачі Азеведо. Сейв воротаря Йохана Віланда був прямісінько під добивання для того гравця, який і пробив головою. До речі, гол Гладкого був першим для "Шахтаря" у груповому турнірі Ліги Чемпіонів.

Інші перспективні моменти "Шахтар" хоч і змарнував, але своєю грою заслужив на слово "молодці" у першому таймі. "Мальме", яке здебільшого захищалося, лише одного разу зуміло серйозно потривожити воротаря Каніболоцького. З ударом Ніколи Дйюрдіча у середині таймі при рахунку 0:0 Антон справився.

На початку другого тайму "Шахтарю" вдалося забити вдруге і втретє. Спочатку Даріо Срна реалізував пенальті за фол проти Тейшейри, а через кілька хвилин влучним ударом в кут воріт метрів з 18 відзначився уже Едуардо. Останній після перерви замінив Гладкого.

При рахунку 3:0 на користь "Шахтаря" матч можна було уже завершувати. Гравці "Мальме" уже не вірили у власні сили, не вірив у свою команду і Аге Харейде. "Шахтар" повністю домінував на полі і куражився для вболівальників. Яскраве цьому підтвердження – четвертий гол від Тейшейри. Срна прорвався правим флангом, віддав передачу на Тайсона, той пробив у воротаря, але першим на добиванні був Тейшейра.

Беззуба та безнадійна гра "Мальме" остаточно втихомирила фан-сектор гостей. Якщо у першому таймі шведи ще шось співали, то після перерви уже мовчки дивилися на болюче побиття своєї команди.

Єдиний мінус для "Шахтаря" у матчі з "Мальме" - фатальні жовті картки для захисників Срни та Кучера. Обоє пропустять матч проти зіркового "Реала", який відбудеться на "Арені Львів" 25 листопада.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

"Шахтар" розгромив "Мальме" у Львові (фоторепортаж) фото

"Шахтар" розгромив "Мальме" у Львові (фоторепортаж) фото 1

"Шахтар" розгромив "Мальме" у Львові (фоторепортаж) фото 2

"Шахтар" розгромив "Мальме" у Львові (фоторепортаж) фото 3

"Шахтар" розгромив "Мальме" у Львові (фоторепортаж) фото 4

"Шахтар" розгромив "Мальме" у Львові (фоторепортаж) фото 5

Всі світлини Євгена Кравса

Львів у новинах:

Обурені футбольні фани перекрили в’їзд до Львова

У грудні Львів прийматиме "Jazz Bez": програма

Львів переходить на економний режим опалення

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах