Як зіграли Шахтар і Шальке у Львові

Фото: UEFA.COM

Фото: UEFA.COM

Спорт
19 лютого 2016 10:04

Незважаючи на анонсований ажіотаж, вболівальники не поспішали на матч. За 10 хвилин до початку стадіон був заповнений приблизно наполовину - всього 16 тисяч уболівальників. Можливо, це було пов'язано з тим, що арена знаходиться практично за містом і дістатися до неї ввечері - завдання не з легких.

Наставник Шальке Андре Брайтенрайтер вирішив здивувати зі складом - в стартовому складі не знайшлося місця головній ударній силі команди - Клаас-Ян Хунтелаар залишився на "банці". Зате знайшлося місце в основі давнього знайомця українських фанатів - Юнес Бельханда розпочав зустріч з перших хвилин. Вийшов з перших хвилин і нинішній лідер Шальке - Лерой Сані, який на думку німецьких фанів обов'язково повинен був забити.

Ще до п'ятої хвилини гірники подали два кутових, проте в обох випадках навіть найменшої загрози воротам німців не було. Взагалі ж, у перші хвилини саме гості виглядали трохи гостріше. Втім, незабаром гра вирівнялася, але серйозно вступати в гру голкіперам не доводилося.

Проявляв активність в дебюті матчу Юнес Бельханда, і він же мав найвірніший момент, щоб відкрити рахунок. Спочатку марокканець віддавав пас на Сані, який міг би бути небезпечним, якщо б видався сильніше і точніше. А так - захист Шахтаря легко впоралася із загрозою. На 13-й хвилині стало по-справжньому спекотно в штрафній Шахтаря - Юнес, обігравшись з Чупо-Мотінг, увійшов в штрафну, залишив не при справах Малишева і Ісмаїлі і несильно пробив у кут, проте Даріо Срна встиг з лінії воріт винести м'яч.

Активно в першій половині тайму виглядав Сані - на 23-й хвилині саме Лерой пробивав по воротах Шахтаря головою. А в атаці у відповідь вже виник перший небезпечний момент у Шахтаря - Срна подав на Гладкого, однак той пробив у воротаря.

Відмінний момент виник і на 29-й хвилині: Тайсон обійшов Гайса і віддав на Коваленко. На жаль, пострілу Віктора з штрафного не вистачило точності - м'яч пройшов повз дальню штангу. Взагалі, варто відзначити Віктора: молодий хавбек Гірників не тільки каші не псував, а й брав активну участь в декількох цікавих атаках.

Під кінець тайму стало тривожно за правий фланг захисту Шахтаря - потрібна була допомога медиків Даріо Срні. На поле навіть виїхав евакуатор. На щастя, хорват зміг самостійно покинути газон, а через пару хвилин - повернутися в гру.

В цілому, як і очікувалося, в першому таймі спостерігалася рівна гра. Обидві команди мали по кілька небезпечних моментів для взяття воріт, проте стовідсотковими їх не назвеш.

Зі стартом другої половини зустрічі частота тривожних дзвінків для донецького Шахтаря збільшилася. На стартових хвилинах відразу ж могли відзначитися спочатку Сані ударом головою з центру штрафного майданчика, а потім і Бельханда пострілом вже ногою з тієї ж позиції. У першому випадку м'яч розминувся зі штангою воріт, а в другому круглий полетів прямо в руки П'ятову.

Складно було підопічним Мірчі Луческу і надалі. Очевидним стала перевага гравців Шальке в функціональній підготовці. Незарахований гол Шальке арбітром через фол в атаці, потужний постріл Бельханда в дев'ятку воріт, з яким блискуче впорався П'ятов, а також невдало розіграний вільний гостями на лінії воротарського - все це перелік відмінних можливостей для німецької команди забити такий потрібний гостьовий гол.

Остаточно ситуація стала критичною для донеччан після вигнання з поля за другу жовту картку Кучера. Тут вже стало не до прагнення перемогти, довелося грати на утримання. 0:0 - підсумковий результат матчу у Львові, який залишає командам рівні шанси на прохід далі. Шахтар ще може набрати форму до повторної зустрічі, тоді як Шальке вдалося не поступитися в виїзному матчі.

Джерело: football.ua.

Львів у новинах:

У Львові два дні буде перекритий рух на деяких вулицях

У Львові встановили ще одну зарядку для електромобілів: де саме

У "Львівобленерго" розповіли коли подаватимуть на споживачів до суду

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах