Чемпіонат з стронгмену у Львові: як Україна виборола звання найсильнішої країни в світі

Фото взято з сайту i24.com.ua

Фото взято з сайту i24.com.ua

Спорт
18 липня 2016 17:53

У Львові відбувся фінал парного чемпіонату світу зі стронгмену. У фінал змагань пробились 8 команд, серед яких 3 – українські. Захищав "синьо-жовті" кольори і львів’янин Володимир Рекша із маріупольцем Олександром Лашиним. Що цікаво, у складі команди США виступав справжнісінький лемко Джонні Васічко, батьки якого емігрували у Штати, коли той був дитиною.

На плечі сучасних "гераклів" випало шість випробувань. І перше — естафета із трьох компонентів. Спершу атлети переносили центнерний мішок, 360-кілограмовий колодязь та кантують покришку вагою майже півтонни. У цій вправі тандем Рекша-Лашин лише на 0,14 с поступився польсько-словацькій команді, зайнявши у цьому випробуванні друге місце.

Далі — лог-ліфт, або ж піднімання чвертьтонної колоди. І знову наші західні сусіди виявивились найспритнішими. Марцін Сендвіцьки зазначив: "Ми виконали 10 підйомів, не знаючи, скільки разів це зробили суперники. Впоралися за 60 секунд, Це дуже швидко! Якщо б нам ще 30 секунд, то зробили би 15-17 повторень".

Також стронгмени вирушали у "суданський рейс" — переносили півтонні покришки та піднімали гантелі-дамбл. Дуже ефектною виявилась передостання вправа, де велети носили коромисло та пересували пилораму. Героєм дня став киянин Олексій Новіков, який через травму партнера навіть естафету мусив проходити самотужки.

"Насправді це дуже тяжко! Вправа розрахована на двох спортсменів, а я виконував її сам. Плюс ще перебіжки. Це дуже важко по серцю і по диханню! Як бачите, справляюсь. В цій вправі посів третє місце серед восьми", - зізнався українець.

Перед вирішальним випробуванням перше місце займала польсько-словацька команда. Всього лиш на два очки відставала львівсько-маріупольська. І все вирішили "Кулі Атласа". Один атлет перекидав камені через снукер, інший закладав їх на тумби. Рекша і Лашин впорались за дві хвилини. А от у їхніх головних конкурентів перемога у прямому сенсі вислизнула із рук, афдже через рясний дощ камені були дуже слизькими.

Читайте ще новини Львова:

У Львові в садочках відкриють 50 додаткових груп 

Цьогоріч у Львові відкриють додаткові групи у дитсадках (перелік)

У дитсадках Львова змінилися санітарні умови: що це означає 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах