Від сьогодні у Львові за пільговими посвідченнями можна їздити лише з 10:00 до 16:00

фото:tsn.ua

фото:tsn.ua

Транспорт та інфраструктура
11 березня 2015 09:13

З 11 березня у Львові за пільговими посвідченнями  можна буде їздити лише з 10:00 до 16:00. 

Так вирішили  в мерії. Виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення "Про тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському автотранспорті".


Рішення розповсюджується лише на автотранспорт


Відтак, пасажири пільгових категорій зможуть безкоштовно користуватися міським автотранспортом з 10:00 до 16:00. Це рішення не стосується електротранспорту – пільговики зможуть користуватися цим видом транспорту в повному обсязі.

Рішення виконавчого комітету набирає чинності завтра, 11 березня, та діятиме до 1 квітня цього року.


Ціна на проїзд не змінюється


З 10:00 до 16:00 громадяни пільгових категорій зможуть скористатися своїми посвідченнями для безкоштовного проїзду в громадському автотранспорті, а в інші години повинні оплачувати проїзд. Вартість проїзду не змінюється - 3 гривні.

Це стосується тільки автобусних перевезень. Електротранспорту ці обмеження не стосуються.


Обмеження на перевезення пільговиків торкнулось і  Львова


В багатьох містах України діє обмеження щодо перевезень пільгових категорій пасажирів. "Є міста, де вже років 2-3 діє рішення виконкому, коли в автобус має право зайти не більше 2-3 –х пільговиків. Є обмеження по часу – з 10:00 до 16:00 пільговики їздять безкоштовно. І сьогодні Львів долучився до цих міст. До прикладу, у Західній Україні такі обмеження діють у Тернополі, в Івано-Франківську.

Це питання обговорювалось під час проведення громадських слухань. "Міська рада підтримала більшість громадських організацій, які звернулися, щоб не піднімати тариф в нашому місті , а обмежити кількість пільговиків у пікові години. Обмеження перевезень  пільгових категорій пасажирів дасть можливість перевізникам покращити фінансовий стан, щоб утримати ту кількість автобусів на маршрутах, які нам потрібно сьогодні", - зазначив Віктор Щир.


 Рішення про обмеження проїзду пільговиків Садовий не підписував


Зазначимо, рішення виконавчого комітету ЛМР про обмеження часу проїзду пільговиків у маршрутках Львова підписала в.о. Львівського міського голови Марта Литвинюк.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

З 12 березня трамваї № 6 курсуватимуть за зміненим маршрутом 

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 10 березня

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах