На водіїв чекає нова система стягнення штрафів

фото:zz.te.ua

фото:zz.te.ua

Транспорт та інфраструктура
06 квiтня 2015 10:31

Перший заступник голови Міністерства внутрішніх справ України Ека Згуладзе повідомила, що в процесі реформування Державтоінспекції України введуть так звану систему балів і штрафів -  самі штрафи будуть уніфіковані і мінімальні за розміром.

Про це вона заявила на виїзному засіданні Кабінету міністрів, презентуючи ініціативи в рамках реформування органів внутрішніх справ, інформує телеканал новин "24".

Ека Згуладзе зауважила, що це не батіг і пряники, а просто бали і штрафи.


В перехідний період всі водії отримають по 150 балів


1. Для перехідного періоду адаптації до нових правил пропонується після прийняття закону всім водіям нарахувати 150 балів. "Це як початковий стартовий пакет. Якщо правопорушення фіксується відеорадаром, знімаються бали. Коли вичерпуються бали, уже нараховується штраф", — сказала Згуладзе.


Недисциплінованими платниками штрафів займеться служба юстиції


2. За умови несплати протягом 30 днів нараховується пеня у подвійному розмірі штрафу, а при несплаті штрафу та пені протягом 60 днів — матеріали передаються виконавчій службі Міністерства юстиції.

3. Адміністративне стягнення вноситься в автоматичному режимі і відправляється за адресою місця проживання власника автомобіля, "тобто штрафуватимуть машину", а не водія.

4. Передбачена можливість SMS-повідомлень про стягнення штрафу, у якому буде вказана адреса сайту, де водій за спеціальним кодом зможе подивитися ролик про своє правопорушення.

5. Можна буде оскаржити штраф протягом 10 днів. Оскарження призупиняє термін оплати.


Штрафи будуть "фізичні" і електронні


6. Дещо відрізняється система штрафів, коли правопорушення фіксує патрульний поліцейський. Якщо правопорушник не оскаржуватиме штраф, у машині патрульної поліції буле електронний принтер, за допомогою якого водій зможе на місці оплатити штраф (лише карткою) та отримати квитанцію, тобто протокол правопорушення.

7. Під час "фізичного штрафування" водій може позбутися прав на термін до шести місяців. Цього моменту немає під час відеофіксації.

8. Буде введена єдина сума штрафу за будь-які правопорушення на дорозі. Ця сума буде дорівнювати мінімальній сумі штрафу, яка існує на сьогоднішній день.

 

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 6 квітня

Важно знать: правительство запланировало курс доллара и рост цен на 2016 год 

У суботу та в неділю проїзд для транспорту на пл. Катедральну буде закритий

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах