Усі машини швидкої допомоги у Львові відтепер on-line

Новина - Транспорт та інфраструктура - Усі машини швидкої допомоги у Львові відтепер on-line

Новина - Транспорт та інфраструктура - Усі машини швидкої допомоги у Львові відтепер on-line

Транспорт та інфраструктура
27 квiтня 2015 18:15

Карети "швидкої допомоги" до львів’ян приїжджатимуть на виклик швидше. Принаймні такого результату очікують на Львівській станції швидкої медичної допомоги. Усі спецмікроавтобуси обладнали GPS-трекерами. Тепер кожна машина під пильним контролем, передає zaxid.net.

Тож відтепер диспетчери бачать в реальному часі кожну свою машину на мапі міста. А це близько півсотні автівок. Відтак передають виклик найближчій бригаді.

"Якщо у нас є просп. Чорновола, 5, то ми дивимося, що в нас на проспекті є машина 79. Є бригада. Якщо вони не вільні, то є 50 на Кривоноса", – пояснила завідувач оперативного відділення станції швидкої допомоги Ольга Теницька.

На все це йдуть лічені секунди, а не хвилини, наголошують у кол-центрі станції швидкої допомоги. Отож, бригади приїздять на виклик оперативніше. А це дуже часто може врятувати комусь життя, запевнила лікар медицини невідкладних станів Любов Писаренко.

"Чим швидше ми доїдемо, тим більше ми можемо користі принести тій чи іншій людині. І якщо оператор буде бачити найближчу бригаду до виклику, то виграють усі", – певна лікар.

Відтепер у базі даних доступний і кілометраж кожної "швидкої". Де саме заховані GPS-ретранслятори навмисно не афішують. Тож водії від такої прискіпливої уваги до себе з боку керівництва не в захваті.

"Якщо вони кажуть, значить щось знають. Мені все одно. Ну що воно мені дає. Воно мені не допомагає", – розповів водій карети спецмашини Ярослав.

Облаштувати всі машини супутниковим зв’язком, за словами керівника Львівської станції швидкої допомоги Наталії Поважук, обійшлося в 90 тис. грн.

"Це є наші гроші, позабюджетні, тобто які ми заробили на обслуговування змагань, концертів. Ми це собі наскладали і дуже тішимося, що ми це придбали", – наголосила вона.

Додамо, що це перший такий проект на Західній Україні. Кілька років тому GPS-обладнання встановили у всі "швидкі" Харкова.

Львів у новинах:

У Львові відкрили новий заклад мережі !FEST "Два голубці"

Скандальні "ванни" на фасаді "Львівської майстерні шоколаду" нарешті зняли

Цього року День міста присвятять митрополиту Андрею Шептицькому 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах