Зі Львова до Гніздичева почав ходити автобус

Новина - Транспорт та інфраструктура - Зі Львова до Гніздичева почав ходити автобус

Новина - Транспорт та інфраструктура - Зі Львова до Гніздичева почав ходити автобус

Транспорт та інфраструктура
28 квiтня 2015 17:17

Учора, 27 квітня, відкрито новий автобусний маршрут Львів АС-8 – Гніздичів (Кохавино) через Жидачів.

Про це повідомив власкор IA ZIK з посиланням на Жидачівську райдержадміністрацію.

Маршрут обслуговуватиме ТзОВ "Стрийське АТП".

Напередодні розпочався ямковий ремонт доріг в смт. Гніздичеві (вул.І.Франка та вул.М.Грушевського), що надасть можливість для більш комфортного проїзду в автобусі. За словами селищного голови Гніздичева Івана Оліяра, на 2015 рік передбачено 212 тис. грн для проведення поточного ремонту доріг в смт. Гніздичеві. Буде виділено ще майже 300 тис. грн на проведення капітального ремонту автодороги до Кохавино.

"Відкриття маршруту створить паломникам умови для відвідування святого місця – монастиря св. Герарда в смт .Гніздичів (Кохавино), храму Покрови Пресвятої Богородиці, де в період проведення прощ збираються сотні людей, – зазначив Іван Оліяр. – Покращаться умови для доїзду і в с. Руда, де розташований музей гетьмана України Івана Виговського, який є філією Львівської Національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького.

Нагадаємо, що представники духовенства Кохавинської парафії, жителі смт. Гніздичева та навколишніх сіл вже неодноразово зверталися до владних структур з проханнями щодо вирішення питання організації доїзду із смт .Гніздичів до райцентру. Керівництвом Жидачівської райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування було підтримано пропозиції і порушено клопотання про відкриття маршруту. Відповідне рішення було прийнято таємним голосуванням на засіданні обласного конкурсного комітету з визначення перевізників на автобусному маршруті загального користування, що відбулось 23 квітня у Львівській облдержадміністрації.

Львів у новинах:

Як виглядатиме парк "Індустріальний" на вулиці Липинського (фото) 

У Львові відкривають мистецький проект у тюрмі 

У Львові створять ще один парк

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах