Завтра Львовом почнуть курсувати туристичні електромобілі

Фото з сайту http://press-centr.com/

Фото з сайту http://press-centr.com/

Транспорт та інфраструктура
30 квiтня 2015 11:32

Виконавчий комітет Львівської міської ради з третього разу погодив у Львові рух екскурсійних електромобілів.

Двічі це питання вже виносилося на розгляд виконавчого комітету, проте переносилося. На минулому засіданні підприємець Олег Солдатенков повідомив, що вже придбав три електромобілі і витратив на документацію 150 тис. грн. Він розробив разом з істориком Ігорем Лильо годинний маршрут протяжністю 4,8 км, який охоплює вул. Підвальну,  Пекарську, Ф. Ліста та інші. Стоянка передбачалася на пл. Ринок біля фонтану "Адоніс", передає "Вголос".

Однак члени виконкому відмовилися погоджувати цей маршрут, мотивуючи тим, що бояться за безпеку пасажирів, які їздитимуть по магістральних вулицях, адже електромобілі повністю відкриті і не достатньо безпечні, особливо для дітей. Члени виконкому також зажадали висновок ДАІ і передбачити страхування для пасажирів.

Мер Львова Садовий запропонував підприємцю розробити новий маршрут виключно через пішохідну зону міста. Відтак сьогодні підприємець продемонстрував новий маршрут через пішохідну зону протяжністю 2,3 км. Він закликав членів виконкому затвердити цей маршрут на робочі дні, а у вихідні та святкові дні залишити попередній маршрут. Стоянка для електромобілів була визначена пл. Кафедральна. Представники ДАІ додали. Що всі необхідні сертифікати підприємець має, страхування пасажирів також передбачено.

Відтак сьогодні виконавчий комітет надав Олегу Солдатенку  тимчасовий дозвіл до 1 серпня 2015 р. Загалом в електромобіль уміщається 4-8 осіб, він рухається зі швидкістю 15-20 км/год. Такі електромобілі функціонують у Польщі, Латвії, Німеччині і є в Одесі.

Львів у новинах:

Житлову субсидію можна оформити до кінця червня 

Як насправді відремонтували дорогу Тернопіль-Львів: фотофакт 

По Львову на ровері: корисно, вигідно, цікаво 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах