Топ-5 місць у Львові, де пішоходи найчастіше порушують правила

 фото: vk.com

фото: vk.com

Транспорт та інфраструктура
07 травня 2015 17:18

Пішоходи на львівських дорогах – справжнє стихійне лихо. Часто, коли до міста Лева приїжджають туристи, вони щиро дивуються пішохідному безладу на дорогах. Утім, вже за кілька днів гості міста цілковито "асимілюються" та переймають у львів'ян їхню звичку переходити дорогу у невстановлених місцях.   Про це інформує tvoemisto.tv.

Топ-5 місць у Львові, де пішоходи найчастіше порушують правила фото

Найчастіше львів'яни порушують ПДР у центрі міста, вважає активіст громадського об’єднання "Варта-1" Ігор Зінкевич. Тут і проспект Свободи, і вулиця Коперника, і ділянка неподалік пам'ятника королю Данилу, де люди, вийшовши із громадського транспорту, одразу ідуть як кому зручно: переходять дорогу не лише у недозволеному місці, але і по діагоналі.

Ще одна "гаряча точка" – вул. Городоцька біля будівлі "Київстару". Попри те, що там є підземні переходи, люди ними часто нехтують.

Ділянка поблизу АС-2 від кільця до ринку "Торпедо" – також повний хаос. Тут пішоходи переходять дорогу, де їм заманеться.

Ще одним місцем підвищеного ризику Ігор Зінкевич називає ділянку на вул. Зеленій біля клубу "Picasso".

Проблеми є також на вул. Стрийській, зокрема, поблизу автобусного заводу. Там є пішохідний перехід, однак під час дощів його затоплює, відтак, львів'янам доводиться перебігати дорогу, ризикуючи життям.

"Наскільки мені відомо, власником переходу є автобусний завод. Зараз у місті працюють над тим, щоб перехід передали у власність міста, аби була можливість його доглядати", – зазначив активіст.

"Коли люди кидаються під машини, вони не розуміють, що це, перш за все, питання їхньої безпеки", – підсумував Ігор Зінкевич.

Вже у цьому році на дорогах Львова загинуло двоє осіб, кажуть у міському ДАІ. "Загалом, у Львові за три місяці 2015 року сталося більше 70 ДТП, в яких були травмовані пішоходи. За статистикою кожна третя ДТП за участі пішоходів трапляється з вини самих пішоходів", – каже речниця Державтоінспекції Львова Ірина Пилат.

А от за минулий рік у Львові під колесами авто загинуло 23 особи. Із 666 ДТП, у яких люди отримали травми, 363 відбулися за участі пішоходів.

За словами речниці ДАІ Ірини Пилат, найчастіше ДТП трапляються на великих магістральних вулицях, як Кульпарківська, Виговського, Стрийська, Наукова тощо. Найчастіші порушення пішоходів, які призводять до ДТП, – це перехід у недозволених місцях та несподіваний вихід на проїжджу частину, що також є порушенням правил дорожнього руху. "Перед тим, як вийти на перехід, пішохід повинен переконатися, що його вихід не буде несподіваним, адже авто не може зупинитися  раптово", – пояснює вона.

За її словами, відповідно до законодавства, пішоходи так само є повноправними учасниками руху, як і водії чи велосипедисти. Відповідно, за порушення правил дорожнього руху для пішоходів передбачено попередження або штраф у розмірі від 51 до 85 грн. Якщо порушення скоює особа в стані наркотичного або алкогольного сп'яніння, тоді порушнику світить штраф від 136 до 170 грн.

 А якщо ж таке порушення спричиняє аварійну ситуацію, тоді оштрафувати можуть на суму від 170 до 255 грн або ж присудити порушнику від 20 до 40 годин громадських робіт.

Львів у новинах:

Рейд у Львові: за що й на скільки ДАІ покарали водіїв маршруток 

У Львові від сьогодні на два місяці перекриють рух транспорту на одній з вулиць 

Перевізник назвав умови, за яких повернеться маршрутка № 6а 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах