Львів'яни відзначили кращих водіїв маршруток

фото:dyvys.info

фото:dyvys.info

Транспорт та інфраструктура
22 травня 2015 17:13

Члени громадської ініціативи "То-ся не зробить" переконані, що на водіїв маршруток потрібно не тільки скаржитися, а ще й хвалити. Вони й вирішили разом з пасажирами визначити, яким водіям віддати свої симпатії.   Про це інформує zaxid.net.

Активісти роздавали у львівських маршрутках картки симпатій, тож кожен пасажир сам міг визначити найкращого водія. 

"Потрібно відзначити роботу водіїв. Це така нервова робота. 12 годин, а то і більше, водії працюють. Дуже часто їхні умови роботи є нестерпними і вони про це змовчують, це також є проблема. Але ми, як пасажири, повинні бачити дві сторони медалі", - розповіла керівник соціальної ініціативи Дана Кушплер.

Керманичам кількох маршруток, які не залишили байдужими містян і виявили своє відповідальне ставлення до роботи, дали картки симпатій.

Хорошого водія визначили за такими критеріями: він не розмовляє по мобільному, не курить за кермом, ввічливий та його маршрутка чиста. Однак деякі пасажири, особливо пенсіонери, не вірять, що такі акції  допоможуть. 

"Мені сьогодні не зупинилась 138 маршрутка. Буває, таким молодим, як я не хочуть зупинятись, бо я просто літня людина", - поскаржився пенсіонер пан Степан.

"На 19 маршруті на днях було багато людей і заходить пара пенсіонерів. Жінка заходить, а чоловік не встиг зайти. Автобус просто поїхав, дідусь залишився. Водію казали, щоб зупинив, пенсіонер в лікарню їде, але, на жаль, він не послухав", - розповіла пасажирка Світлана. 

"Я вважаю, що серед будь-якої групи людей є й хороші і погані. Не можна судити стереотипно. Це важке питання, чи водії хороші, бо дороги у Львові справді не є такі широкі і їхати дуже важко і рух з об'єктивних причин буває утруднений", - зауважив пасажир Кирило.

Водії маршруток зізнаються, працюють від рання до смеркання - від 6:00 до 24:00. Та й корки і нарікання пасажирів щодня витримати важко. "Нерви то таке, бо  самі знаєте, які в нас затори. Часто трамваї ламаються, багато в нас посвідчень. Зараз на посвідчення навіть не звертаємо уваги, тому що тратяться нерви", - пояснив водій Богдан. 

"Коли в салоні є 40 посвідчень, а 2 платних. Скажіть мені, в якому стані має бути водій? Коли йде по маршруту трамвай, в трамвай з посвідченнями люди не сідають, а в маршрутку. По-друге, люди дуже хамлять", - поскаржився водій Петро. 

Львів у новинах:

Якою буде погода у Львові на вихідні 

Львів на вихідні: Мотор'ролла, HARDKISS та розпродаж одягу біля Арсеналу 

Львів’ян на початку червня очікують відключення світла (графік) 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах