Стали відомі маршрути нічних автобусів, які скоро почнуть курсувати у Львові

фото з сайту www.skyscrapercity.com

фото з сайту www.skyscrapercity.com

Транспорт та інфраструктура
17 червня 2015 18:16

Проектом рішенням "Про проведення обстеження пасажиропотоків" затверджено тимчасову мережу нічних міських автобусних маршрутів загального користування у складі 7 маршрутів. Курсуватимуть нічні маршрутки з 23:00 до 6:00. На кожному маршруті їздитиме всього 1 автобус із інтервалом руху 1 год. – 1 год. 20 хв. Вартість проїзду – 8 грн. 

17 червня, виконавчий комітет Львівської міської  погодив департаменту житлового  господарства та інфраструктури організувати вивчення попиту населення на нічні автомобільні перевезення.Це буде зроблено за допомогою обстеження пасажиропотоків мережі нічних міських автобусних маршрутів загального користування.

Термін обстеження – з 1 липня по 1 листопада. Автобуси курсуватимуть за 7 маршрутами. На час обстеження на кожному нічному маршруті працюватиме 1 транспортна одиниця. Вартість проїздки складатиме 8 грн на одну поїздку. Посвідчення на безоплатний проїзд пільговим категорія пасажирів у нічному транспорті не діють. Інтервал руху становитиме 1 год. – 1год. 20хв. Обстеження проводитиме ЛК АТП-1.

Стали відомі маршрути нічних автобусів, які скоро почнуть курсувати у Львові фото

"Прийнято рішення про проведення обстеження нічних маршрутів у нашому місті на 3 місяці. Тариф на ці три місяці буде складати 8 грн, тому що ми не знаємо реального пасажиропотоку на всіх нічних маршрутах. Три місяці нам дається, щоб провести реальне обстеження пасажиропотоку, тоді будемо знати, яка реальна потреба в цьому проекті. Може бути і більше маршрутів, якщо буде потреба. Може бути і більша кількість автобусів на кожному маршруті, може  і тариф бути інший. Все залежить від пасажиропотоку", – зазначив начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир.

За словами Віктора Щира для старту проекту необхідне додаткове фінансування, оскільки ЛК АТП-1 може профінансувати його тільки на 30%. Питання про додаткове фінансування мають винести на розгляд сесії ЛМР.

"Ми проводили погодження функціонування нічних маршрутів на профільних депутатських комісіях. Комісія інженерного господарства підтримала саму ідею існування цих нічних маршрутів, але депутати проти додаткового фінансування цього проекту. Сьогодні я погоджував це питання на бюджетній комісії, комісія не проти фінансування і підтримки цього проекту, але депутати попросили зробити їм презентацію. Завтра буде така презентація, щоб потім це питання можна було винести на сесію і провести фінансування.

Сьогодні ми просимо додаткового фінансування, бо ті обстеження та інтернет-опитування, які ми провели, розрахунки, які проводило АТП-1 і відділ економіки, показують, що самостійно комунальне підприємство може профінансувати цей проект на 30%, а на 70% цей проект має підтримати місто. Тому ми звернулися про додаткове фінансування цього проекту на ці 3 місяці. Йдеться про 923 тис. грн. Хотілося б відкрити нічні маршрути з 1 липня, а комунальне підприємство просить відкрити тоді, коли буде фінансування", – сказав Віктор Щир.

Нічні маршрути з’єднуватимуть спальні райони з центром міста з залізничним вокзалом.

Стали відомі маршрути нічних автобусів, які скоро почнуть курсувати у Львові фото 1

Львів у новинах:

Відповідає СЕС: на Львівщині можна купатися лише в семи водоймах 

На площі Св. Теодора влаштують Lviv City Market 

Дорога Львів - Мукачеве дочекалася ремонту 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах