Сьогодні у Львові почали курсувати маршрутки за 15 гривень

фото з сайту pereviznyk.webnode.com.ua

фото з сайту pereviznyk.webnode.com.ua

Транспорт та інфраструктура
19 червня 2015 13:33

Від сьогодні  городяни мають можливість  за 15 гривень  їздити на роботу і у справах з найбільш густонаселеного  мікрорайону Сихів (новий транспорт стартуватиме від Санта-Барбари) до центру міста (площа Різні) в більш комфортних умовах.

Нагадаємо, транспортні засоби підвищеного комфорту – так офіційно називають мікроавтобуси. У кожному – 7-8 сидячих місць ВІДЕО

Нові мікроавтобуси запущені, як експериментальний проект, який триватиме три місяці. Як обіцяють очільники транспортного комунального підприємства АТП-1  в години пік цей "віп"-транспорт їздитиме з інтервалом від 10 до 15 хвилин. Водії повинні бути привітними, одягнутими в білу сорочку з краваткою, у холодну пору – у піджаку.

VG Львів поцікавився в директора АТП-1 Михайла Сидоровича, які перші результати вже є від роботи цього транспорту.

 — Поки що,  розповідає Михайло Васильович,  наповненість мікроавтобусів дуже мала. Ще не всі люди знають про цей комфортабельний маршрут, тому говорити щось конкретне сьогодні зарано. Вже в понеділок-вівторок матимемо повну картину.

Плануємо випустити на лінію не менше 10 мікроавтобусів. Сьогодні їх працює лише п’ять. Кожна машина має заробляти 200-300 гривень за день.

— Підприємство придбало чи бере в оренду мікроавтобуси підвищеної комфортності?

— Ці машини щодня ми беремо в оренду. Оренда коштує недорого. Фактично це навіть не мікроавтобус, а таксі. Їздити в ньому комфортно, бо там лише сидячі місця. Більш детальної інформації поки що нема, бо все це перші кроки нового проекту. Тому будемо відслідковувати, наскільки він буде ефективним і доцільним в  прибутковому плані. Якщо буде попит, то через місяць запропонуємо додаткові послуги: вай-фай, свіжі газети, вологі серветки і холодну воду. Такий транспорт має конкурувати з таксі. Якщо зараз таксисти за поїздку зі Сихова до центру просять від 60 до 80 грн, то у нас це можна буде зробити лише за 15 гривень.

Думки городян:

Львів'янка Тетяна, мешканка Сихова:

— На мою думку такі мікроавтобуси  це безперспективна річ. Ну хто в наш час дозволить витрачати собі такі немалі гроші на проїзд? Тут комунальні підкосили так, що не знаєш, як викрутитися, а  дорогий проїзд, навіть з комфортом, у мою статтю витрат вже не поміщається. Ось безплатний маршрут до "Ашану" - це бонус. Люди їздять і задоволені.

Та й з Сихова до центру і так купа транспорту йде. То для чого платити більше, коли й  за 4 гривні можна доїхати.

Львів'янин Олег, мешканець Сихова:

— Я, наприклад, задоволений, що з'явилась така альтернатива. За комфорт треба платити. А я люблю їздити з комфортом. То чому собі не можу дозволити, особливо в години "пік" проїхатися без всякої напруги в нормальних умовах? А таксі на Сихів коштує в декілька разів дорожче. Мені ця ідея подобається. Зараз літо і люди не розуміють переваг цього транспорту, а взимку, коли доведеться стояти по годині на морозі і їхати в переповненій маршрутці  це прекрасний вихід мати такий транспорт.

 Львів у новинах:

Стали відомі маршрути нічних автобусів, які скоро почнуть курсувати у Львові

На Львівщині працівникам шкіл оригінально вручили повістки 

Львів'янину на замітку: субсидія може обернутися великим штрафом: інфографіка 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах