У Львові реставрують раритетний трамвай

фото з сайту galinfo.com.ua

фото з сайту galinfo.com.ua

Транспорт та інфраструктура
30 червня 2015 17:55

 З старовинного трамвайного вагону "Gotha T5E" демонтували зварювальне обладнання, яке стояло у салоні вагона. Тепер активісти можуть приступати до його капітального ремонту.

У Львові реставрують раритетний трамвай фото

фото з сайту galinfo.com.ua

З 1 липня 2015 року до відновлення трамваю візьмуться, окрім майстрів ЛЕТ (які будуть займатися ремонтом електрообладнання вагона та його механічної частини), і активісти ГО"Львів'яни за електротранспорт", які будуть виконувати роботи з відновлення салону  вагона. Вони зроблять все від них залежне, щоб трамвайний вагон знову набув первозданного вигляду. Правда, зробити це буде не так просто, адже багато деталей назавжди втрачені безповоротно, а оскільки таких вагонів залишилося лише три екземпляри  у цілому світі,  то знайти необхідні складові - практично неможливо.

Оскільки фінансової підтримки зі сторони міста катастрофічно бракує, ГО "Львів'яни за електротранспорт" змушене знову звертатися до усіх небайдужих до відновлення історичного трамвайчика людей за матеріальною та іншою допомогою.

Тільки спільними зусиллями ЛКП "Львівелектротранс", ГО "Львів'яни за електротранспорт" та усіх небайдужих до збереження раритетних трамваїв людей можливо провести відновлення трамвая до відповідного стану. Навіть невеликі внески стануть у пригоді активістам, які будуть вкладати кошти, час і працю у відновлення вагону.

З питань допомоги щодо відновлення раритетного трамвая звертатись до Антона Лягушкіна через "Фейсбук".

На фото - первісний стан трамвая до початку відновлення, у процесі відновлення і сучасний його стан (зовнішній вигляд/салон).

Джерело Галінфо

 Львів у новинах:

Завтра у Львові запустять нічні маршрутки 

Завтра частина Львова залишиться без води 

Львівський гурт зняв кліп про дахи рідного міста 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах