Через затори мерія радить мешканцям Львова пересідати на міський транспорт

фото з сайту www.lvivpost.net

фото з сайту www.lvivpost.net

Транспорт та інфраструктура
27 серпня 2015 14:45

З першого вересня нинішні затори на дорогах Львова стануть ще довшими, бо  автівок на дорогах міста побільшає. Тому у Ратуші радять пересідати із власного авто на громадський транспорт, щоб таким чином розвантажити вулиці.

Про це інформує телеканал  zik.ua.

Затори в центральній частині міста давно стали звичними для львівських водіїв. Та й літній сезон у Львові стартував дорожніми ремонтами одразу з десятка головних вулиць міста.

"Я сьогодні навіть велосипед хотіла попросити. Щоб добратись до роботи із Центру на Промислову, мені доводиться їхати годину. Це жахливо", – нарікає львів‘янка Ірина.

Але й у велосипедистів не все так гладко. Численні автомобільні затори заважають рухатись навіть їм.

"Тут машина, там машина – потрібно об‘їжджати, виїжджати на пішохідну частину. А це теж складно, бо там є люди", – бідкається велосипедист Руслан.

Та влада міста переконана: проблеми не так у ремонтних роботах, як у кількості легкових автомобілів. Тож пропонує львів‘янам власний транспорт залишати у гаражах і пересідати на громадський.

"Я однозначно кажу, що користуватися треба громадським транспортом. Це зменшить кількість приватних автомобілів у центральній частині міста. Коли ідуть ремонтні роботи ніколи незручно. Ви, коли в квартирі робите ремонт, вам зручно?", – розводить руками керівник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець.

Натомість усі "переваги" громадського транспорту уже встигли оцінити новоспечені студенти, які тільки-но освоюються у новому місті.

"По-перше, дуже довго доводиться чекати на маршрутку. По-друге, водії не випускають в потрібних місцях. Ми із Дж. Вашингтона по Личаківській  вниз йдемо пішки. Це займає десь годину", – розповіла студентка Таїсія.

У заторах львівським водіям доведеться стояти ще два місяці, адже приблизно стільки часу триватимуть основні ремонтні роботи. Щодо збільшення кількості автівок на дорогах міста з першого вересня, а відтак і ще критичніших заторів, то чиновники радять просто запастися терпінням.

Львів у новинах:

Очільника львівської поліції активісти звинуватили у перевищенні швидкості

Львівські прикордонники затримали німців, які намагалися вивезти 4-денне українське немовля  

Укрзалізниця запускає ще один потяг Львів - Київ 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах